E-sport

Astralis spillede sig i slutspillet efter 'vanvittig' præstation af Device

Astralis er videre til slutspillet ved ESL Pro League Season 11 efter en 2-1-sejr over franske Team Vitality.

Det startede rigtig skidt, da Astralis indledte ESL Pro League Season 11 i sidste uge.

Her fik det danske CS:GO-hold en omgang mindre tæsk af NiP med et 2-0-nederlag.

Det er muligvis en top-ti præstation set over hele hans karriere

Niels ”rizc” Topp, CG:GO-ekspert om 'device'

Det må have tændt noget inde i Astralis-gutterne, for de efterfølgende tre kampe blevet vundet. Og natten til onsdag dansk tid satte ’device’ og co. så det endegyldige punktum.

Med en 2-1-sejr over Team Vitality strøg danskerholdet til tops i gruppen.

Og det var en fortjent dansk sejr, der blev hevet i hus klokken halv tre natten til onsdag. Det mener TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Andreas ”JERN” Thomsen.

- Fantastiske, fantastiske scenarier. Det blev til tre maps, da Vitality havde lidt mere at byde på, end hvad godt var. Men Astralis var bare det bedre hold i dag på rigtig mange facetter.

Astralis vandt første map på det legendariske Dust2 med cifrene 16-10. Efterfølgende havde det danske mandskab et par matchbolde i mappet Overpass.

Andet map blev dog sendt i overtime, og her viste det sig, at det franske mandskab var bedst.

Dermed skulle Astralis og Team Vitality ud i et tredje map, der samtidigt blev en direkte duel om gruppens førsteplads. NiP tabte nemlig undervejs en sideløbende kamp mod ENCE, hvorfor de to mandskaber vidste, at kampens vinderhold kunne prale af gruppens førsteplads.

En førsteplads, der er meget værd. Førstepladsen går direkte i slutspillet, mens nummer to og tre i gruppen skal mødes i en playoff-kamp om videre avancement.

Anført af Nicolai ’device’ Reedtz var Astralis suveræne på det tredje og sidste map Nuke. Her vandt de med cifrene 16-8.

Danny 'zonic' Sørensen sætter ord på sejren, og hvorfor Astralis ganske overraskende valgt Nuke som det afgørende map. Video: TV 2 SPORT

Noget af det bedste fra 'device'

Og netop ’device’ var kampens helt store oplevelse.

Over de tre maps præsterende han imponerende 81 kills, hvilket gav ham en samlet rating på 1.43. En ganske uhørt præstation, og TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Niels ”rizc” Topp var i den grad også imponeret.

- Jeg synes, ’device’ spillede vanvittigt. Det er muligvis en top-ti præstation set over hele hans karriere. Det var en rigtig stærk præstation af ’device’ og noget af det bedste, vi har set fra ham i 2020.

Slutspillet bliver spillet i april, men inden da skal gruppe C og D afvikles over de næste to uger. Astralis vandt gruppe A, mens russiske forZe vandt gruppe B.

Astralis vandt både ESL Pro League Season 7 og 8 i 2018. I Season 10 måtte de dog se sig besejret på hjemmebane, da Mousesports med danske Finn ’karrigan’ Andersen i spidsen fejrede foran tusindvis af fans i Odense.

Herunder kan du se eller gense vinderinterviewet med ’karrigan’ fra 2019.