E-sport

Quiz dig klar til forårets CS:GO-højdepunkt

Hvor meget ved du om Astralis, North og de andre danske CS:GO-hold? Og hvor meget har du fuldt med ved ESL Pro League Season 11? Test dig selv her.

Mens næsten al sport er udskudt eller aflyst under coronapandemien, konkurrerer de bedste Counter Strike: Global Offensive-spillere stadig om et af de mest prestigefyldte trofæer.

Godt nok er majoren i Brasilien udskudt, men ESL Pro League bliver stadig afviklet. Og slutspillet bliver med danske Astralis, efter de snuppede førstepladsen i det indledende gruppespil.

Førstepladsen i gruppen betyder også, at Astralis træder ind i slutspillet i enten kvart- eller semifinalen. De møder nemlig førstepladsen fra gruppe B i en rangeringskamp.

Vinderen af den såkaldte play-in-kamp kommer direkte i semifinalen, mens taberen tiltræder i kvartfinalen.

Dermed har Astralis et rigtig fint udgangspunkt for at levere endnu et stort resultat. Et resultat, de er ganske bekendte med. Holdet vandt nemlig ESL Pro League Season 7 og 8.

I forbindelse med slutspillet ved ESL Pro League Season 11, som du kan følge på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY, har vi lavet en quiz om denne sæsons ESL Pro League og danskerne på den største CS:GO-scene.

Quiz dig klar til slutspillet ved ESL Pro League 11

 1. Astralis fejrer en major.

  Majors er de største turneringer på CS:GO-scenen. Hvert år afvikles der to majors, hvor præmiepuljen lyder på en millions dollars. Astralis er det eneste danske hold til at vinde en major, men hvor mange gange har de gjort det?

  Du har 0 rigtige

 2. Astralis

  I forbindelse med Astralis' fire major-triumfer har fire af spillerne været på holdet samtlige gange. Én spiller har "kun" været med til tre af sejrene. Hvem er det?

 3. ESL Pro League-finalerne fra 2017 i Odense.

  Astralis vandt som tidligere nævnt ESL Pro League Season 7 og 8. Men de er ikke de eneste danskere, der har været med til at løfte netop dette trofæ. Ved ESL Pro League Season 10 på hjemmebanen i Odense var det en anden dansker, der løb med sejren og overskrifterne. Hvem var det?

 4. Nikola 'NiKo' Kovač og Oleksandr "s1mple" Kostyliev vil rigtig gerne slå Astralis på danskernes hjemmebane.

  I det indledende gruppespil ved ESL Pro League Season 11 var "s1imple” blandt de spillere, der præsterede på højeste niveau. Han spillede nemlig med en kill/death-ratio på 1,49 - det gennemsnitlige antal af modstandere, du dræber, hver gang du dør. Men hvilken dansker har med 1,29 leveret den bedste kill/death-ratio ved ESL Pro League Season 11 ind til videre?

 5. Computerspillet Counter Strike går ud på, at anti-terrorister skal kæmpe mod terrorister. Her er et skærmbillede fra spillet.

  Hvilket hold, der kun har danskere i sit lineup, er det næsthøjest rangeret hold på HLTV's verdensrangliste? Astralis ligger nummer to, men hvilket dansk hold ligger nummer 13?

 6. Astralis kommer fremover til at bestå af seks spillere.

  Astralis overraskede de fleste i CS:GO-verdenen, da de tidligere på måneden hentede en sjette spiller til holdet. En dansker kommer til, men hvem er der tale om?

 7. Complexity.

  For hvilket hold spiller de to danskere Kristian "k0nfig" Wienecke og Benjamin "blameF" Bremer, der desværre måtte sige farve til ESL Pro League Season 11 efter gruppespillet?

 8. Casper 'ruggah' Due har normalt et stort og velplejet skæg.

  Tre hold ved ESL Pro League Season 11 har danske trænere. "zonic" er træner hos Astralis, "Rejin" er træner for mousesports, men hvem er Casper "ruggah" Due i spidsen hos?

 9. Spectators watch as "Mousesports, " left, and "Team Liquid" compete during the quarter-finals of the ESL Pro League Season 7 Counter Strike: Global Offensive in Grand Prairie, Texas, U.S., May 18, 2018. REUTERS/Brandon Wade

  Hvad er den samlede præmiesum ved ESL Pro League Season 11 i dollars?

 10. FCK’s Counter-Strike-hold, North, har været igennem en hård periode og kæmper nu en indædt kamp for at komme tilbage på verdenstoppen.

  TV 2 ZULU har produceret en serie til TV 2 PLAY, hvor man følger det danske CS:GO-hold North gennem op- og nedture. Hvad hedder serien?

Kilder: HLTV, Liquipedia.net, ESL Pro League