E-sport

Afklapsning nager stadig Astralis-stjerne – jagter revanche i aften

Når Astralis møder NaVi søndag aften er der mere end blot vigtige point i kampen for en playoffplads på spil.

Se kampen mellem verdens nummer et og to (NaVi mod Astralis) på TV 2 ZULU søndag klokken 18.00.

For præcis 36 dage led Astralis et af Counter-Strikes mest klare finalenederlag ved den store turnering IEM Katowice.

Intet kunne de stille op mod Natus Vincere (NaVi), som sendte Astralis hjem i corona-karantæne med smertefulde 16-5, 16-5 i finalens to baner. Søndag aften klokken 18.00 mødes de to hold igen i ESL Pro League, og det ser Astralis’ Peter ’dupreeh’ Rasmussen som en oplagt mulighed for revanche.

- Den seneste kamp mod NaVi nager os jo lidt, så vi er helt klar til kampen i aften. Vi havde vundet alt indtil semifinalen i IEM Katowice, men tabte så stort til dem i en kamp, de selv kaldte deres bedste nogensinde. Det vil vi selvfølgelig vildt gerne revanchere, siger ’dupreeh’ til TV 2 SPORT.

Siden nederlaget er NaVi rykket op som verdensettere og har henvist Astralis til andenpladsen på ranglisten.

Går all in for playoffs

Kampen i ESL Pro League er den første i det afgørende gruppespil, hvor de seks bedste hold dyster om de tre øverste placeringer.

- Det handler om at kvalificere sig til playoffs, som er semifinalen eller direkte i finalen. Det er med andre ord ikke altafgørende for os at vinde i aften (søndag, red.), men det giver altid et ekstra kick og momentum at starte godt, så vi går all in, siger ’dupreeh’.

Grundet coronavirussen afvikles den prestigefuldte ESL Pro League online, hvor spillerne sidder hver for sig og spiller hjemmefra. Oprindeligt skulle det hele afholdes i Denver, men sådan blev det ikke.

Mærker opbakning trods onlinekampe

Trods manglende publikum i en udsolgt arena mærker Astralis fortsat støtten. Blot på en anderledes måde.

- Jeg savner fansene virkelig meget. Det gør alle på holdet, men det er virkelig fedt at se, hvordan flere og flere følger holdet på sociale medier, og der kommer flere og flere hilsener fra især danske fans.

- Så mærker man den opbakning, som altid har betydet utroligt meget for os, så jeg håber virkelig, at mange vil følge med live og også give os en hilsen hjemmefra. Sådan kan vi også vise, vi stadig er sammen hver for sig.

’dupreeh’ og resten af Astralis-mandskabet har nogle vigtige kampe foran sig de kommende dage. Se deres program her:

  • Søndag: Astralis-NaVi (klokken 18.00)
  • Mandag: Astrlais-fnatic
  • Tirsdag: Astralis-FaZe
  • Onsdag: Astralis-OG
  • Torsdag: Astralis-mousesports

Alle kampe kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.