E-sport

Astralis falder sammen og taber til verdensetter

Astralis tabte sin første kamp i det afgørende gruppespil ved ESL Pro League med 1-2 til verdensranglistens nummer et, Natus Vincere (NaVi).

Astralis-spillerne var sultne efter revanche mod verdensetterne fra NaVi, men søndag måtte de igen forlade kampen skuffede.

I den afgørende fase af ESL Pro League-gruppespillet tabte danskerne nemlig 1-2 til Navi. Astralis havde ellers vundet første bane, Inferno, med hele 16-5. Herfra gik det ned ad bakke med sikre NaVi-sejre på Dust2 og Train med henholdsvis 16-10 og 16-8.

- Vi havde selvfølgelig forberedt og gjort det, vi kunne, for at slå NaVi. Derfor er vi er skuffede og irriterede nu, siger Astralis-spilleren Emil 'magisk' Reif til TV 2 SPORT.

Dermed fik danskerne ikke oprejsning efter det smertefulde nederlag fra finalen ved IEM Katowice på 5-16, 5-16 i slutningen af februar.

- Der er ikke nogen tvivl om, at NaVi er et stærkt hold, og at de spiller noget stærkt Counter-Strike. Men vi taber på nogle individuelle fejl, og i sidste ende vinder vi ikke de runder, vi burde vinde. Det er os selv, der taber kampen lidt, siger 'magisk'.

Kørte NaVi over i begyndelsen

Astralis indledte ellers kampen på fejlfri vis på Inferno, som de selv havde valgt. Og det var til at få øje på. Astralis gjorde, hvad der passede dem, mens NaVis spillere havde store problemer med at stille noget op.

Det betød en dansk sejr på hele 16-5.

På Inferno udviste de danske spillere stort overskud, og det var nærmest, som om de godt vidste, at de havde styr på det her. Det blev tydeligt, da Peter ’dupreeh’ Rasmussen pludselig købte det ikke særligt populære våben P90 og skød tre modstandere med det.

'dupreeh' viste tegn på overskud, da han brugte P90 mod verdensetterne. Video: TV 2 SPORT

Navi kom tilbage efter Inferno-afklapsning

NaVi svarede dog tilbage på sit eget banevalg, Dust2. Selvom Astralis kom foran, holdt NaVi hovedet koldt og formåede at tage en sejr på 16-10. Dette særligt takket være stjernen Aleksandr ’ s1mple’ Kostyliev, som med 21 kills skød flest på banen.

Det hele skulle derfor afgøres på banen Train. Her havde NaVi på forhånd med gode kort på hånden bedømt på de seneste tre måneder, hvor de havde vundet seks ud af syv kampe på banen. Astralis havde til sammenligning kun spillet den to gange, men dog vundet begge gange.

NaVi startede på den på papiret sværeste side, T-siden, men det lod de sig ikke skræmme af. De kørte nemlig Astralis over i kampens indledning og kom hurtigt foran 8-1. Med ryggen mod muren formåede Astralis at komme til pause bagud 5-10.

På den vanskelige T-side var en dansk sejr i pistolrunden påkrævet, og den kom i hus. Den efterfølgende runde blev dog tabt, og så så det igen meget svært ud. Det næsten umulige udgangspunkt blev for stor en opgave for Astralis, som tabte tredje og afgørende bane med 8-16.

Astralis fik altså ikke revanche for finalenederlaget i februar, men de kan allerede få vasket nederlaget væk igen allerede mandag, hvor de møder svenske fnatic.

- Vi må bare fokusere på i morgen (mandag, red.) og få sat nogle point på kontoen, siger 'magisk'.

Se deres program i ESL Pro League her:

  • Mandag: Astrlais-fnatic (klokken 14.25)
  • Tirsdag: Astralis-FaZe
  • Onsdag: Astralis-OG
  • Torsdag: Astralis-mousesports

Alle kampe kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.