E-sport

Dansk hold tog til USA forgæves: - Alt faldt pludselig sammen

Heroic-spilleren Casper 'cadiaN' Møller sætter ord på den seneste tid, hvor det danske hold har oplevet modgang på modgang.

- Jeg er vist aldrig blevet behandlet så dårligt i hele mit liv.

Ordene ovenfor er den danske Counter-Strike-spiller Casper ’cadiaN’ Møllers. De stammer fra 22. marts. Her havde han netop fundet ud af, at han sammen med sine Heroic-holdkammerater alligevel ikke skulle deltage i den store liga Flashpoint i USA, og at turen over Atlanten var komplet forgæves.

Da de landede i Los Angeles, var Heroic-spillernes kontrakter i gang med at blive forhandlet på plads til et salg til den kinesiske organisation FunPlus Phoenix. Men det, de var overbeviste om, blot handlede om formaliteter, endte med at spænde ben for deres deltagelse i Flashpoint.

- Mens vi står derovre, falder alt pludselig sammen, siger Casper ’cadiaN’ Møller til TV 2 SPORT.

Forhandlingerne mellem Heroic og FunPlus Phoenix brød sammen, og da pladsen i Flashpoint-ligaen tilhører den kinesiske organisation, måtte de danske Heroic-spillere ikke deltage. Som om det ikke var nok, offentliggjorde Danmarks bedste hold, Astralis, at de havde skrevet kontrakt med Heroic-spilleren Patrick 'es3tag' Hansen til sommer.

- Jeg må erkende, at det har været noget af en lortesituation for os på rigtig mange parametre. Vi mister et potentielt salg, nyt hjem og endnu større kapital. Vi mister en af vores vigtigste spillere, vores nye plads i Flashpoint og gamle plads i ESL Pro League. Vi har ikke noget sted at spille nu, siger ’cadiaN’.

Ekspert med hård kritik af FunPlus Phoenix

Mens Heroic-spillerne har været meget åbne omkring situationen, har FunPlus Phoenix lukket i lige siden.

Den beslutning frustrerer Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche.

- Man kan kun sidde tilbage og grine ad FunPlus Phoenix. Måden, de har håndteret det her på, har været fuldstændig absurd.

- I stedet for at melde ud, hvad der er sket, har man simpelthen bare slettet sine tweets og ladet som om, det aldrig er sket. Det er noget af det mest uprofessionelle, jeg nogensinde har set, siger den danske ekspert.

Leder efter erstatning for 'es3tag'

Heroic-spillerne er hjemme i Danmark igen og sidder i øjeblikket i karantæne på grund af coronavirussen.

Her kan de se tilbage på en periode, hvor alt, der kunne gå galt, nærmest gik galt. Trods modgangen lader ’cadiaN’ sig ikke slå ud.

- Vi skal have bygget holdet op til fremtiden. Vi skal være meget bedre end nu, og det skal vi ikke bare være i det næste halve år, men meget længere ude i fremtiden.

Heroic har endnu ikke sat navn på en erstatning for ’es3tag’.