Coronavirus

Astralis-træner i 'mærkelig periode': - Jeg ved jo slet ikke, om de hører efter

E-sporten er ikke lukket ned trods coronakrisen, men det er stadig en udfordring for Astralis at sidde hver for sig rundt i landet og spille sammen.

For Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen er der først og fremmest den helt lavpraktiske udfordring ved, at han og spillerne ikke må opholde sig sammen i øjeblikket.

- Jeg ved jo slet ikke, om de hører efter. Det gør de jo nok ikke, siger træneren med et smil om de online-møder, hvor det taktiske spil diskuteres.

Han tilføjer også, at det er hans klare overbevisning, hvilket spillerne også har vist med sejre i de seneste to kampe under maksimalt pres.

Ikke ligeså effektive

Men det er faktisk sværere end som så at få det hele til at fungere som hold, selvom det primære arbejde også foregår online i en normal hverdag.

Både når det går løs i kamp, men i lige så høj grad før og efter, hvor Astralis vanligvis sørger for at have det godt sammen udenfor rampelyset for netop at kunne præstere bedst muligt på serveren.

- Vi er ikke lige så effektive, som når vi sidder ude til turneringer, men det gælder også alle andre hold, så det er ikke en undskyldning. Det sidder måske ikke lige så meget i skabet, som det plejer at gøre, men jeg er tilfreds.

- Det har været en mærkelig periode. Vi er et hold, der går meget op i at lave nogle ting sammen, og måden, vi forbereder os på, er skræddersyet til et hold, der rejser mange dage om året og som sidder sammen, siger 'zonic'.

Skæbnekamp mod dansker venter

Astralis kæmper i øjeblikket i mellemrunden i ESL Pro League, hvor det med kniven for struben lykkedes at slå OG med 2-0 onsdag aften.

Danskerne tabte de to første kampe i mellemrunden, men er siden kommet efter det med to sejre.

Torsdag aften gælder det den sidste kamp, og den skal vindes for at holde liv i håbet om at gå videre.

En anden dansker – Finn ’karrigan’ Andersen – kan dog sætte en stopper for det, da han og mousesports venter. En sejr vil sikre Astralis gruppens førsteplads.

- Jeg forventer en kamp med en masse mindgames, siger Danny ’zonic’ Sørensen, der vil benytte kampen til revanche for et semifinale-nederlag i en tidligere udgave af netop ESL Pro League i december.

- Vi kender jo Finn (tidligere Astralis-spiller, red.) rigtig godt og omvendt. Vi har selvfølgelig et opgør, der skal gøres op fra Odense. Så jeg ser frem til kampen.

Du kan se både Astralis’ kamp og flere andre på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY. Danskernes kamp forventes at starte omkring 18.30.