E-sport

Astralis ydmyger danskerhold og er videre til semifinalen

Det danske hold vandt overlegent med 2-0 over Finn ’karrigan’ Andersens mousesports og er nu videre til semifinalen i ESL Pro League.

Selvom Astralis-spillerne sad hver for sig, spillede de som en samlet enhed, da de torsdag aften avancerede i ESL Pro League.

Det danske hold skulle bruge en sejr mod mousesports og den tidligere Astralis-spiller Finn ’karrigan’ Andersen for sikre sig en plads i en såkaldt decider match – hvad der svarer til semifinalen.

Mousesports' danske træner, Allan 'Rejin' Petersen, havde svært ved at finde den rette taktik, og Astralis sikrede sig sejren efter to maps. Det danske hold vandt suverænt med 16-3 og 16-1 på henholdsvis Inferno og Dust2.

I semifinalen skal Astralis igen møde mousesports, der fik tredjepladsen i gruppen. I finalen venter fnatic, der er sikret en plads, da de blev nummer et i gruppen.

Danskerne startede bedst

ESL Pro League skulle oprindeligt have fundet sted på Malta, men på grund af coronakrisen sidder spillerne hver for sig, og turneringen foregår online.

Det hæmmede dog ikke Astralis, der kom godt fra start på Inferno, som danskerne havde valgt. Hurtigt var de foran med 5-1, og de fortsatte det gode spil i resten af første halvleg. Ved pausen var de foran med 12-3.

Derfor skulle mousesports, ’karrigan’ og 'Reijn' håbe på et stort comeback efter sidebyttet. Det kom dog aldrig, og Astralis vandt første map suverænt med 16-3.

Danske Astralis var suveræne i første map mod mousesports. Video: TV 2 SPORT

Astralis dominerede på andet map

Finn 'karrigan' Andersen og mousesports havde valgt Dust2 i deres map-valg, men det hjalp dem ikke, da de var på hælene fra start.

Astralis var dominerende, og mousesports havde slet ingen chancer.

De forsøgte flere gange at låse Astralis' taktik op, men igen og igen var danskerne på forkant. Astralis vandt Dust2 med hele 16-1.

Dermed er Astralis klar til semifinalen i ESL Pro League, selvom de havde ryggen mod muren efter flere nederlag i de første kampe i gruppespillet. Tre kampe i streg sikrede altså en semifinale-plads.