Coronavirus

FCK-komet vinder FIFA-turnering til fordel for coronasmittede

I forbindelse med turneringen Stay and Play Cup donerede EA knap syv millioner til en global støttefond for coronasmittede.

Danske Mohamed Daramy kan kalde sig vinder af en fodboldturnering med deltagelse af stjerner som Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og César Azpilicueta (Chelsea).

Ikke dårligt af det 18-årige FCK-talent. Også selvom det var PlayStation-spillet FIFA, der blev konkurreret i.

Jeg er virkelig glad for at være mester

Mohammed Daramy, FC København

I finalen af Stay and Play Cup slog han svenske Jesper Karlström (Djurgårdens IF), som havde sendt Brøndby-spilleren Jesper Lindstrøm ud i semifinalen.

De to unge, danske fodboldspillere har tjent et godt formål ved at deltage i turneringen, da FIFA-producenten, Electronic Arts (EA), donerede en million dollars (cirka syv millioner danske kroner, red.) til en global støttefond til fordel for ofre for coronavirus.

Daramys vej til sejren:

  • vs. HJK Helsinki (Nikolai Alho) 3-0
  • vs. Ajax (Sergino Dest) 7-2
  • vs. FC Porto (Fabio Silva) 3-1
  • vs. AIK (Nabil Bahoui) 2-1 (efs.)
  • vs. Djurgårdens IF (Jesper Karlström) 2-1 (efs.)

FIFA-Falk fik afgørende betydning

Deltagerne styrede eget klubhold, hvor alle spillerne var gjort lige gode.

Det betød, at finalen stod mellem FC København og Djurgårdens IF på sidstnævntes virtuelle hjemmebane. Begge spillere sad derhjemme og spillede.

Mere end 75.000 så til, da svenskerne fik den bedste start på finalen, mens Mohamed Daramys FCK-hold måtte kæmpe sig ind i kampen. 0-0 stod det ved pausen.

Anden halvleg blev ikke meget mere underholdende. I det 67. spilminut tog både Daramy og FIFA-manden Pep Biel sig til hovedet efter en overplaceret afslutning efter en svensk opspilsfejl.

Men kort efter kunne Daramy juble, da han med Rasmus Falk kanonerede kuglen i nettet. Sekunder senere udlignede Jesper Karlström dog, og så måtte spillerne i forlænget spilletid, hvor et golden goal ville afgøre kampen.

Der skulle ikke gå længe, før det kom. Daramy tog et træk ind i feltet med Jonas Wind og bankede bolden ind ved fjerneste hjørne.

- Jeg er virkelig glad for at være mester. Det er en ære, sagde Mohamed Daramy efter finalesejren, hvor han også stak lidt til Brøndby-fansene, der har fulgt turneringen.

- Jeg ville gerne have spillet et derby mod Jesper. Det havde været en god kamp, for deres fans har snakket lidt for meget. Men jeg er glad for sejren, lød det fra FCK-spilleren, som kunne se de blå-gules Jesper Lindstrøm ryge ud i semifinalen.

Brøndby-spiller sendte stjerner ud

Jesper Lindstrøm var faktisk eksperternes favorit, indtil han blev sendt ud i semifinalen.

På vej til semifinalen havde han fra værelset i Brøndby Strand besejret prominente navne som Justin Kluivert (Roma), César Azpilicueta (Chelsea) samt Saif-Eddine Khaoui (Marseille).

Men i opgøret mod en anden Jesper, Djurgårdens' Jesper Karlström, tabte han 2-1.

I en desperat jagt på en udligning havde han ellers skiftet sig selv ud med et kvarter igen.

Mohamed Daramy var faktisk selv få sekunder fra at ryge ud i semifinalen, da han kom bagud til Nabil Bahoui (AIK) med mindre end 10 FIFA-minutter igen.

Men efter en flot solotur med og af Daramy sikrede FCK'eren forlænget spilletid. Her scorede Rasmus Falk det afgørende mål.

I virkelighedens verden har 18-årige Mohamed Daramy spillet 39 kampe for FC København.