E-sport

Dansk hold vinder 3,4 millioner kroner efter mirakuløst comeback

MAD Lions var under stort pres i det afgørende map, men kom tilbage og vandt en tæt finale med 2-1.

Et kæmpe comeback.

Det var, hvad der skulle til, før Danmarks næstbedste hold på ranglisten, MAD Lions, kunne triumfere ved turneringen Flashpoint.

I finalen slog de brasilianske MIBR med 2-1. Sejren indbringer dem 500.000 dollars (cirka 3,4 millioner kroner), som er en af de største pengepræmier, et dansk hold har vundet.

Desuden fik de revanche for det indbyrdes opgør tidligere i turneringen, som MIBR vandt med 2-1.

MAD Lions - MIBR: 2-1

  • Mirage (valgt af MAD Lions): 13-16
  • Inferno (valgt af MIBR): 16-13
  • Train: 16-13

Det vil bestemt ikke være forkert at sige, første map i finalen var tæt. MAD Lions bragte sig på 4-0, inden MIBR udlignede til 4-4. Så vandt det danske hold de næste tre runder, inden MIBR tog fire runder i træk og havde en snæver føring med over på terroristsiden.

Her bragte MAD Lions sig i front med 10-8, inden deres føring igen blev indhentet. Det brasilianske hold anført af storspillende Fernando "fer" Alvarenga fik derefter det første overtag i mappet, da de kom på 13-11.

Få runder senere sikrede de en vigtig sejr i mappet, som danskerne havde valgt.

"Bubzkji" storspiller

Historien gentog sig i begyndelsen af andet map. MAD Lions kom på 4-0, inden MIBR kom tilbage.

Forskellen i forhold til første map var, at det denne gang var det danske hold, der kom over på terroristsiden med den snævreste føring.

MIBR begyndte at kunne øjne sejren, da de kom på 11-9. Men specielt Lucas "Bubzkji" Andersen sørgede for, at danskerne stadig havde en chance for trofæet.

Fem runder i træk af MAD Lions blev afgørende, da de kort efter vandt mappet.

Smed stor føring

Det brasilianske hold viste i det afgørende map, at startvanskeligheder ikke er en by i deres land.

Ganske vist havde de fordelen af at begynde på Counter Terrorist-siden på Train, men de havde ikke tænkt sig at give danskerne nogen lette runder.

De syv første blev vundet af MIBR. Og håbet om spænding så ud til at være skudt ned, da de udbyggede føringen til 12-1.

Men i Train-mappet er muligheden for et stort comeback til stede. På Counter Terrorist-siden gjorde MAD Lions forsøget. Blandt andet vandt de en vigtig runde til 6-12, da de fik defuset bomben, selvom MIBR stadig havde fire spillere tilbage.

Momentum tippede så småt over på danskernes side. Og da Rasmus "sjuush" Beck tog livet af fire modstandere inden for kort tid og bragte MAD Lions på 11-13, så MIBR rystet ud.

Danskerne udlignede kort efter til 13-13 og nærmede sig et mirakuløst comeback. Det fuldendte de uden tøven. Hele 13 ud af de sidste 14 runder blev vundet af MAD Lions.

Flere store hold havde fravalgt Flashpoint til fordel for ESL Pro Leauge. Danmarks bedst rangerede hold, Astralis, blev nummer 3 og vandt 53.000 dollars i turneringen, som fandt sin afgørelse i sidste uge.

MAD Lions ligger nummer 13 på ranglisten, mens MIBR er fire pladser bag dem.