Undertippede danskere var tæt på stor overraskelse mod verdens nummer seks

Både Copenhagen Flames og North tabte i tre maps i ESL One: Road to Rio, og begge hold har nu tre point efter tre kampe.

CS:GO-holdet Copenhagen Flames var tæt på stjæle tre uventede point, da danskerne mødte spanske G2 i tredje gruppekamp i den europæiske del af ESL One: Road to Rio.

Danskerne, der er nummer 41 på verdensranglisten, tvang verdens nummer seks ud i tre maps efter en imponerende sejr på det første map, mens kun få fejl kostede dem muligheden for sejren på andet map.

På det afgørende map var luften gået af ballonen. Det samme var tilfældet for et andet dansk hold, North, der ligedes tabte i tre maps til GODSENT onsdag aften.

Resultaterne betyder, at North og Copenhagen Flames ligge á point med tre af slagsen på 5.- og 6.-pladsen i den otte hold store gruppe.

Copenhagen Flames - G2

  • Inferno: 16-6
  • Dust2: 14-16
  • Nuke: 5-16

Som nummer 41 i verden var Copenhagen Flames ikke levnet mange chancer før mødet med spanske G2, men danskerne kom blæsende fra start på Inferno og sikrede sig en føring på 10-5 på T-siden, før holdene byttede over.

Og her gjorde Copenhagen Flames imponerende kort proces ved kun af afgive en enkelt runde, før sejren var sikret med 16-6. Særligt Jonas 'Queenix' Dideriksen brillerede på første map med 22 kills.

På Dust2 startede danskerne på CT-siden, som de tabte 10-5. På terrorist-siden fik Copenhagen Flames dog bragt spændingen tilbage med en udligning til både 11-11 og 14-14.

Men i den efterfølgende runde lod de danske spillere sig pludselig fange i en byge af granater uden at bevæge sig synderligt, hvorefter de en for en blev elimineret uden de store problemer - ligesom det også var tilfældet i den afgørende runde.

På sidste map blev klasseforskellen tydelig på de to hold. Danskerne kom hurtigt bagud 10-1, og det var mere, end det var muligt at indhente. G2 vandt sikkert 16-5.

North - GODSENT

  • Dust2: 9-16
  • Vertigo: 16-11
  • Nuke: 11-16

På Dust2 startede North på terrorist-siden, og her kom de hurtigt i problemer. Først ved stillingen 8-1 til GODSENT begyndte danskerne at røre på sig og fik reduceret til 10-5 før sidebyttet. På CT-siden glippede North igen de første runder, og trods et par reduceringer sluttede mappet 16-9 til svenskerne.

Herefter ventede Vertigo - Norths banevalg - og selvom GODSENT endnu en gang startede bedst med et forspring på 9-6 ved sidebyttet, fik danskerne styr på det.

Syv runder i træk gik nemlig til North på CT-siden, og til sidst kunne de afgøre mappet og vinde 16-11. Særligt Mathias 'MSL' Lauridsen udmærkede sig med 24 kills.

På sidste map kom North bedst fra start med et 5-1-forspring, men på terrorist-siden gik det galt for danskerne, der tabte 16-11 og dermed også kampen.

Sådan fungerer kvalifikationen

Kvalifikationssystemet til Majoren 2020 kan være en svær størrelse at følge med i.

24 hold kvalificerer sig til turneringen i Rio, og netop nu er den første af tre kvalifikationsturneringer i gang. De spillet her i foråret, til sommer og i efteråret. Alt efter holdenes placering i alle tre turneringer samler de point sammen, og til sidst gælder det så om at have skaffet point nok til at gå videre til selve Major-turneringen.

Danske Astralis ligger foreløbig nummer ét på kvalifikationsranglisten, da de vandt den seneste Major, som de første point er uddelt ud fra.

Majoren regnes for at være den ypperste turnering at vinde for en CS:GO-spiller, og Astralis har vundet den fire gange som det eneste hold.