E-sport

Astralis vinder topkamp

Astralis tog endnu en vigtig sejr i Major-kvalifikationen, da det franske hold Heretics blev nedlagt med 2-0.

Du kan se 'Road to Rio' på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY fra den 5.-17. maj

Danske Astralis og franske Heretics var to af tre hold i toppen af Gruppe A, der inden lørdagens indbyrdes opgør havde vundet tre ud af fire kampe ved ESL One: Road to Rio.

Selvom franskmændene bed godt fra sig i topbraget, kunne de ikke forhindre Astralis i at løbe med sejren og sikre tre point til kontoen. Det danske hold var skarpest i de afgørende situationer og kunne nøjes med at bruge to baner til sejren i bedst af tre-serien.

Astralis 2-0 Heretics

  • Dust2: 16-10
  • Inferno: 16-12
  • Flest kills: Lukas 'gla1ve' Rossander (42)

Stærk dansk start hurtig udlignet

Astralis havde held med at vinde opgørets første runde på Dust2, hvilket gav danskerne momentum og sikrede en hurtig 4-0-føring. Herefter vågnede det franske hold op, og langsomt fik de igen spillet sig ind i opgøret og var endda foran med 8-7, da de to hold byttede side.

Endnu en pistolrunde gik Astralis' vej, og ligesom i første halvleg banede det vejen for fire runder i træk. Selvom Heretics med to rundesejre i træk kæmpede sig tilbage på 10-11, så var det danske hold skarpest i de afgørende situationer.

Bedst eksemplificeret ved stillingen 14-10, hvor franskmændene hurtigt fik nedlagt to modstandere. Astralis-kaptajnen Lucas 'gla1ve' Rossander tog dog sagen i egen hånd, og med tre kills i en presset situation var han medvirkende til at bringe sit hold på 15-10, hvorefter Astralis kort efter vandt første bane.

Forfærdelig indledning på eget banevalg

Dust2 var valgt af Heretics, og derfor kunne man tro, at Astralis-spillerne ville komme flyvende ud på deres eget banevalg, Inferno. Sigtekornet var midlertidigt gået i dvale i pausen mellem de to baner, og danskerne kom bagud 0-7, før de kom på tavlen.

Herfra begyndte Astralis at vise, hvorfor der er 27 pladser til forskel på de to hold på verdensranglisten. 1-8 blev til 5-8, og ved sideskiftet var Astralis bagud med overskuelige 6-9.

Seks runder senere var stillingen pludselig 12-9 til Astralis, og danskerne så sig ikke tilbage. Trods et par missede muligheder for at lukke opgøret, blev det Astralis, der med cifrene 16-12 tog sejren, efter Peter 'dupreeh' Rasmussen afsluttede med et ACE (nedlægge alle fem modstandere i samme runde, red.)

Det er bestemt heller ikke hverdagskost, at in game-leaderen Lukas 'gla1ve' Rossander bliver bedste mand, men på en dag, hvor alle Astralis-spillere holdt et højt niveau, overstrålede han alligevel de andre med 42 kills.

På samme tidspunkt som Astralis var det sidste tophold, svenske NiP, også i aktion. Svenskerne formåede at vinde 2-1 over danskerholdet Complexity, og dermed deler Astralis og NiP fortsat førstepladsen. Netop Complexity ligger på en delt sidsteplads med kun én sejr ud af fem mulige. Der resterer to gruppekampe for holdene med de danske spillere.

Sådan fungerer Major-kvalifikationen

Selve kvalifikationssystemet til Majoren 2020 kan være en svær størrelse at følge med i. I alt 24 hold kvalificerer sig til turneringen i Rio, og Astralis ligger foreløbig nummer ét på kvalifikationsranglisten, da de vandt den seneste Major, som de første point er uddelt ud fra.

På nuværende tidspunkt er man så i gang med den første af i alt tre kvalifikationsturneringer, der spilles henholdsvis i foråret, sommeren og efteråret. Alt efter holdenes placering i de tre turneringer vil de så samle endnu flere point sammen, og til sidst gælder det om at klare cuttet, hvis man skal være en del af Majoren.

Majoren regnes for at være den ypperste turnering at vinde for en CS:GO-spiller, og Astralis har vundet den fire gange som det eneste hold.