E-sport

Dansk hold vinder vital kamp i Major-kvalifikationen

Det danske CS:GO-hold Copenhagen Flames vandt 2-0 over det spanske hold Movistar Riders.

Du kan se 'Road to Rio' på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY fra den 5.-17. maj

Det er ikke kun det danske storhold Astralis, der ligger godt til i den første af tre kvalifikationsturneringer til Majoren senere på året.

I modsatte gruppe lykkedes det søndag Copenhagen Flames at sikre sin tredje sejr ud af fem mulige i gruppespillet, hvilket i den grad holder danskerne inde i kampen om at gå videre fra gruppen. Kampen var ekstra vital, da både Flames og spanske Riders inden opgøret havde seks point.

Copenhagen Flames 2-0 Movistar Riders

  • Inferno: 16-14
  • Overpass: 16-12
  • Flest kills: Ismail 'refrezh' Ali (52)

Med sejren har Flames delvist knækket Gruppe B over i to, hvor det andet danske hold North indtager en plads i nederste halvdel.

Smed næsten kæmpe føring

Copenhagen Flames havde selv valgt at udfordre modstanderne på Inferno, og det danske hold fik en fremragende start, hvor de kom foran både 14-4 og 15-7. Dermed manglede de bare én rundesejr for at vinde første bane.

De skulle dog helt hen til stillingen 15-14, før det lykkedes dem at lukke ned og sikre en 1-0-føring i bedst af tre-serien.

På kampens anden bane, Overpass, der var Movistar Riders banevalg, kom der aldrig rigtig spænding om resultatet. Flames sikrede sig hurtigt en solid føring, og selvom Riders næsten fik kæmpet sig tilbage, lukkede danskerne kampen forholdsvis sikkert med 16-12.

De fire bedste hold fra Gruppe A og B går videre fra puljen, men slutter man som nummer tre eller fire, skal man ud i en ekstra playoffkamp.

Sådan fungerer Major-kvalifikationen

Selve kvalifikationssystemet til Majoren 2020 kan være en svær størrelse at følge med i. I alt 24 hold kvalificerer sig til turneringen i Rio.

På nuværende tidspunkt er man så i gang med den første af i alt tre kvalifikationsturneringer, der spilles henholdsvis i foråret, sommeren og efteråret. Alt efter holdenes placering i de tre turneringer vil de så samle point sammen - plus holdenes point fra den seneste Major.

Til sidst gælder det om at klare cuttet, hvis man skal være en del af Majoren 2020. Copenhagen Flames har ingen point med sig fra seneste Major, og derfor er de på forhånd under pres og nærmest tvunget til at levere i de tre kvalifikationsturneringer.