E-sport

Serie A-spiller bruger tiden på Counter-Strike med danske stjerner

Navne som ’valde’, ’niko’, ’Kjaerbye’ og ’karrigan’ har den seneste tid spillet Counter-Strike med Peter Ankersen.

Når fodboldspilleren Peter Ankersen tørner ud for italienske Genoa, står der ’Ankersen’ på ryggen af hans trøje, men når han spiller computerspillet Counter-Strike, er sagen en anden.

Her går den danske landsholdsspiller under navnet 'ankerz1nho'. Og ’ankerz1nho’ spiller meget Counter-Strike for tiden. Han sidder nemlig i Italien og bruger det meste af dagen indendørs på grund af coronakrisen, der hærger landet.

- Jeg træner altid om formiddagen, så slapper jeg af, og så forsøger jeg så vidt som muligt at se, om jeg kan spille lidt Counter-Strike om aftenen. Det fungerer rigtig godt for mig, og jeg har det supergodt hernede, siger Peter Ankersen til TV 2 SPORT.

Faktisk har den 29-årige back fået så meget smag for det populære computerspil, at han er begyndt at sende med live, når han spiller, så alle kan følge med, mens han bag sine to skærme forsøger at nedlægge modstanderne.

- I de her tider savner jeg fodbold helt sindssygt meget, og man skal jo have tiden til at gå med et eller andet. Derfor synes jeg, det er en kærkommen mulighed for at prøve at lave noget andet, som jeg også interesserer mig for.

- Jeg følger jo også med, når I (TV 2, red.) sender Counter-Strike på tv. Det er virkelig sjovt at følge med i, og flere og flere har fået øjnene op for det, er mit klare indtryk, siger Peter Ankersen.

Spiller med store danske CS-stjerner

Som professionel fodboldspiller i en af verdens bedste ligaer er han vant til at omgås stjerner på græsplænen. Der drysses ligeledes ofte stjernestøv ud over de Counter-Strike-servere, han spiller på.

Således har Ankersen spillet med navne som ’valde’, ’niko’, ’Kjaerbye’ og ’karrigan’, der helt sikkert ringer en klokke hos de fleste Counter-Strike-fans verden over. Ankersen kender flere af dem fra sin tid i FC København, hvor holdet North også hører hjemme. Nu hygger han sig med at spille med stjernerne og vise det til alle, der skulle have lyst til at se med på hans stream.

- Jeg tænkte, at det da kunne være meget sjovt at hygge med nogle af de professionelle gutter og vise det til folk i disse tider, hvor mange bruger meget tid hjemme ved computeren, siger Peter Ankersen.

Svarer på spørgsmål fra seere

Udover kast med granater, bombplants og headshots tager Ankersen sig også tid til at kigge med i chatten, hvor hans seere deltager og stiller spørgsmål. Det nyder han at følge med i.

- Det er meget sjovt. Jeg tror, jeg er lidt en atypisk streamer. Jeg kan godt lide at svare folk ude i chatten. Det er ikke, fordi jeg selv er verdens bedste eller på niveau overhovedet med nogle af de professionelle. Men jeg synes, det er meget sjovt at vise en anden side, end hvad folk kender mig for fra fodbolden.

Det er endnu uvist, hvornår Peter Ankersen får lov til at vende tilbage til Serie A-fodbold.

Fra 18. maj må klubberne praktisere holdtræning igen, men allerede fra den 4. maj må spillere træne individuelt.