E-sport

Andre på holdet måtte agere talerør, da Astralis-spiller pludselig blev tavs

Astralis' Peter 'dupreeh' Rasmussen nedlagde samtlige fem modstandere i den afgørende runde - et såkaldt ACE. Det skete endda med tekniske problemer.

Kommunikation er altafgørende i Counter-Strike. Skal du være med helt i verdenstoppen, så kræver det, at snakketøjet er i orden og virker til perfektion, som du hurtig får et indblik i, når du ser videoen over artiklen. Men så er der jo lige det med teknikken...

Hvis mikrofonen pludselig ikke virker, så kan man snakke nok så meget, uden holdkammeraterne får gavn af de mange vigtige informationer. Det oplevede Astralis-spillerne i sejren over franske Heretics. Peter 'dupreeh' Rasmussen blev pludselig helt stille i holdets interne samtale (teamspeak, red.) - og så endda midt i den afgørende runde.

Hvor er du vild, Peter. Uden mikrofon og hele lortet

Astralis-træner Danny 'zonic' Sørensen i teamspeaken

I stedet for at gå i panik valgte 'dupreeh' den nemme løsning. Han nedlagde modstanderne en efter en, indtil han havde skudt alle fem (et ACE, red.). Sekundet efter vendte han tilbage til teamspeaken med en besked, der fik hele holdet til at bryde ud i høj latter.

- Hva' så mates (kammerater, red.), kan I høre mig?

Opdagede først den tekniske fejl til sidst

Over for TV 2 SPORT uddyber han situationen:

- Det var ret komisk, for Andreas ('Xyp9x' red.) sagde: "Ja, ja, Peter. Bare fortsæt med at skyde dem og lade være med at snakke." Jeg grinte også, da jeg havde skudt nummer fire og opdagede fejlen. Men der tænkte jeg også, at jeg ikke engang gad prøve at fikse det, for der skulle jeg bare have den sidste og lukke kampen, siger Peter 'dupreeh' Rasmussen og forklarer, hvad der egentlig skete:

- Stikket til min mikrofon sad fast i stolen og var røget lidt ud, så den ikke kunne opfange, når jeg snakkede. Til holdets store forbavselse skød jeg alle fem modstandere uden at snakke. De opfangede det dog også ret hurtigt og begyndte at kommunikere uden mig.

Sjældent indblik i kommunikationen

I videoen ovenfor får du et sjældent indblik i den interne kommunikation, der foregår undervejs i en kamp - i dette tilfælde hos Astralis. For mange hold er netop teamspeaken en af de største hemmeligheder, da al kommunikation omkring taktik og måder at gribe runderne an på bliver diskuteret derinde.

Astralis har dog valgt at dele sidste runde fra kampen mod Heretics, fordi det på mange måder blev så komisk. Her får man også et indblik i, hvordan Emil 'Magisk' Reif, der dør først i runden, og Astralis-træner Danny 'zonic' Sørensen faktisk overtager rollen som talerør for 'dupreeh'.

- Peter snakker ikke lige nu. Peter flasher halvtaget. Peter peaker halvtaget nu, lyder det nærmest i kor fra de to, mens det samtidig flyver rundt med informationer fra de andre spillere. Indtil Astralis har vundet kampen, og den tavse 'dupreeh' vender tilbage til snakken.

'Typisk Peter'

Det er et indblik, hvor man nok skal have en lille smule forstand på CS:GO for at forstå, hvad der lige foregår. Astralis' træner, 'zonic', var til gengæld ikke i tvivl om, at han hurtigt skulle byde sig til som en slags bugtaler for sin spiller, da 'dupreeh' ikke bidrog med de informationer, som han ellers burde.

- Jeg tænkte bare, at det var typisk Peter at få viklet benene ind i ledningen til headsettet og få muted sig selv uden at opdage det.

- Men det var nok også meget godt, at han ikke begyndte at unmute midt i det hele, men i stedet lod Emil og mig tage over for ham. Der var ingen grund til at bryde rytmen, lyder det fra holdets træner, der heller ikke kunne holde sin begejstring tilbage i teamspeaken, efter 'dupreeh' havde revet modstanderne rundt.

- Hvor er du vild, Peter. Uden mikrofon og hele lortet.

I Major-kvalifikationen ESL One: Road to Rio har man indført, at trænerne - modsat normalt - må snakke undervejs i runderne, da holdene alligevel spiller online hjemmefra. Derfor kan man ikke kontrollere trænerne som normalt, hvor de kun må snakke under timeouts.

Herunder kan du høre hele kommunikationen fra starten af sidste runde, hvor man undervejs kan høre Emil 'Magisk' Reif konstatere, at han er ved at tilte, da han dør.

Her kan du se sidste runde af Astralis mod Heretics fra starten, hvor det stadig var fem mod fem. Video: TV 2 SPORT