E-sport

Astralis-chef uddyber utraditionel vision - 'ambitiøst og innovativt', mener ekspert

Astralis kan på sigt bestå af helt op til ti spillere, selvom kun fem af dem kan være i aktion ad gangen. Det fortæller sportsdirektør Kasper Hvidt.

Astralis er i Counter-Strike-kredse kendt for at gå op i de helt små detaljer og konstant at nytænke for konstant at være verdens bedste hold.

Verdensetterne er i øjeblikket igen i fokus for netop det, efter at mediet dbltap tidligere på ugen erfarede, at Astralis er på udkig efter mindst én ny spiller – uden at skille sig af med de eksisterende på holdet.

Det sker, efter at holdet i forvejen venter på, at Heroic-spilleren Patrik ’es3tag’ Hansen træder til holdet den 1. juli, når hans kontrakt med de danske konkurrenter udløber. Noget, som TV 2 SPORTs CS:GO-kommentator Andreas ’JERN’ Thomsen dengang kaldte for ’ekstremt utraditionelt’.

Kasper Hvidt er virkelig en mand, der er inde at røre ved nogle af de helt fundamentale ting i opfattelsen af Counter-Strike

Jacob ’Pimp’ Winneche

Rygterne om, at de nu har planer om at tilføje en syvende og en ottende mand til holdet, hvor kun fem spillere kan være i aktion ad gangen, har Astralis ikke villet forholde sig til. Indtil nu, hvor sportsdirektør Kasper Hvidt fortæller, at han helt sikkert godt kunne forestille sig, at endnu flere spillere finder vej til holdet.

- Det er klart, at nogle af de spillere, som har sværest ved at sidde derhjemme og være motiveret, vil drage nytte af, at der er flere spillere end bare de fem. Så hvis vi havde muligheden (for at skifte flere spillere ind, red.), ville jeg virkelig gerne tage den, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT om situationen lige nu, hvor alle kampe foregår hjemmefra grundet coronavirussen.

Åben for erstatning på vigtigste position

I Counter-Strike spiller man fem-mod-fem, og historisk set har udskiftningsspillere aldrig været noget, som hold for alvor har praktiseret.

Det vil Astralis begynde på, når de til sommer får tilgang af Patrik ’es3tag’ Hansen. Men hans ankomst kan altså blot være begyndelsen.

Nu får I én ekstra? Kunne man tænke, at der tiltræder flere i fremtiden?

- Man kunne sagtens forestille sig flere. Alle sportsgrene er domineret af positioner. Der findes ikke kun én position, hvor alle kan stille sig op i én lang kø. Der er fem forskellige pladser, hvoraf to af dem er meget faste, in game-leaderen og AWP'en (sniperriflen, red.), og så er der tre, der er mere flydende, siger Kasper Hvidt.

Den mest hellige af rollerne er manden med alle taktikkerne, in game-leaderen, som i Astralis’ tilfælde er Lukas ’gla1ve’ Rossander. Han betragtes af mange som verdens bedste af slagsen. Selv han er dog ikke uerstattelig, mener Hvidt.

- Er det egentlig nødvendigt, at vi kun har én in game-leader? Det kunne jo godt være, at man ville have to in game-leadere, som stod hver for tre baner for faktisk at lette byrden, så den fælles byrde blev fordelt på alle seks mand, siger han og tilføjer:

- Eller at man ganske simpelt har to til hver position.

Ekspert bifalder Astralis’ tankegang

Den tidligere professionelle Counter-Strike-spiller og nuværende ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche kalder udmeldingen fra sportsdirektøren for ’meget ambitiøst’ og ’innovativt’.

- Jeg kan godt lide det. Kasper Hvidt er virkelig en mand, der er inde at røre ved nogle af de helt fundamentale ting i opfattelsen af Counter-Strike, siger han.

Selvom det godt kan virke voldsomt at skifte ind og ud på den afgørende in game-leader-position – særligt når man i Lukas ’gla1ve’ Rossander har verdens bedste i rollen – stiller Jacob ’Pimp’ Winneche sig heller ikke på hælene over for den tankegang.

- Hvis gla1ve ikke føler, han kan opretholde niveau eller motiviation i løbet af en sæson, så kan det godt være, at man ser ham få en lille pause.

Astralis skal i første omgang forsøge at fortsætte i Major-kvalifikationsturneringen ’ESL One Road to Rio’, hvor de topper gruppen og næste gang skal i aktion på lørdag mod ENCE.