E-sport

Astralis-stjerne føler med North: - Det giver ingen mening

North er offer for en forældet regel, der burde ændres, mener Astralis-stjernen.

Danmarks bedste Counter-Strike-spiller, Astralis’ Nicolai ’dev1ce’ Reedtz, forstår ikke, hvorfor North skal straffes ekstra hårdt i Major-kvalifikationen.

I Norths sidste gruppekamp på søndag og i en eventuel play-off-fase er de tvunget til at spille med deres svenske træner, fordi han torsdag aften trådte til, da Markus ’Kjaerbye’ Kjærbye blev syg og ikke var i stand til at spille.

Det betyder ifølge reglementet for Major-kvalifikationen, at en indskiftning af ’Kjaerbye’ ikke vil give mening for det danske mandskab. For ifølge reglerne kan de nemlig miste hele 64 procent af de ranglistepoint, de kommer til at indsamle til Major-kvalifikationen.

Den regel forstår rivalen fra Astralis intet af.

- Nogle gange kan spillere ikke spille i turneringer, det er uundgåeligt. Straffen, som North modtager for at have spillet med en anden spiller, er skør, skriver Nicolai ’dev1ce’ Reedtz på Twitter.

Kalder på regelændring

Counter-Strike er sammenlignet med andre sportsgrene ung, men reglerne er ifølge Astralis-stjernen alligevel forældede.

- Prøv at forestille dig det i noget andet spil/sport. Det giver ikke mening, og reglerne er så forældede, at vi forhåbentlig vil se regelændringer, skriver han.

Søndag skal North møde G2 i en kamp af afgørende betydning for at gå videre til play-offs. Her skal holdets svenske træner, Jimmy ’Jumpy’ Berndtsson, igen i aktion og forsøge at gentage succesen fra mod Movistar Riders, hvor North vandt 2-0.

Det bliver dog en noget sværere opgave på søndag mod G2, der er nummer seks i verden.

Astralis er også med i Major-kvalifikationen og skal møde finske ENCE på lørdag.

Allerede fredag er der danskere i aktion, når Copenhagen Flames skal forsøge at drille topholdet fra FaZe Clan. Den kamp kan ses på TV 2 ZULU klokken 18.30.