E-sport

Danskere tæt på stor overraskelse mod ubesejrede FaZe

Copenhagen Flames vandt første bane over FaZe, men kunne ikke lukke kampen i de to efterfølgende baner.

Sjette gang blev heller ikke gangen, hvor Counter-Strike-holdet FaZe skulle indkassere sit første nederlag i Major-kvalifikationen.

De undertippede danskere fra Copenhagen Flames var ellers tæt på at levere en stor overraskelse, men måtte i sidste ende tage til takke med en lige-ved-og-næsten-oplevelse. FaZe vandt kampen 2-1 og topper nu suverænt gruppe B i ’ESL One Road to Rio’.

Trods nederlaget har Copenhagen Flames fortsat muligheden for at gå videre til playoffs.

Det er dog nok en ringe trøst for danskerne, der er rangeret som nummer 36 i verden, lige nu, efter kampen mod superstjernerne fra FaZe. Her havde Copenhagen Flames vundet første bane, Inferno, som de selv havde valgt, med 16-12.

Herefter fik de klø på FaZes valg, Dust2, med cifrene 16-5. Det skulle de forsøge at komme sig over på Train, men bagud 0-6 så det sort ud for de undertippede danskere.

Herfra vågnede de dog op, gik til pause bagud 7-8 og formåede dermed at gøre comebacket på Train muligt.

På den på papiret sværere T-side havde de dog en stor opgave foran sig mod nogle af verdens bedste individuelle spillere, og en tabt pistolrunde gjorde blot opgaven endnu hårdere. De gav dog ikke op og havde nærmest kontakt ved 9-10.

Herfra steppede FaZe op og vandt nogle vigtige runder, som kunne have gået Copenhagen Flames’ vej. Eksempelvis ved det, der skulle vise sig at blive den sidste runde i kampen, hvor danskerne var fem mand i live mod FaZes tre, men alligevel formåede at smide runden. Dermed vandt FaZe Train med 16-10.

Copenhagen Flames er nu tvunget til at vinde sidste kamp mod danske Finn ’karrigan’ Andersens mousesports. De spiller den afsluttende gruppekamp på søndag.

FaZe har til gengæld allerede vundet gruppen, hvor også danske North befinder sig.