E-sport

Astralis vinder sin gruppe i Major-kvalifikationen

De danske verdensettere er klar til semifinalen i ’ESL One Road to Rio’ efter en 2-1-sejr over finske ENCE.

Astralis udbyggede lørdag sin flotte stime i kvalifikationen til verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren.

Her vandt de 2-1 over finske ENCE og har med bare ét nederlag i syv kampe sikret sig gruppesejren i ’ESL One Road to Rio’. Som etter i gruppen har de fordel af den letteste vej mod sejren i playoffs.

Sejren over de nordiske konkurrenter kom i hus efter en overtidssejr på ENCEs banevalg, Train, efterfulgt af et overraskende nederlag på 12-16 på eget banevalg, Nuke.

Som så ofte før i Counter-Strike skulle serien afgøres på banen Inferno, og her var Astralis flyvende på T-siden og gik til pause foran 11-4. Den føring smed de danske verdensettere ikke væk, selvom finnerne vandt de første seks runder i halvlegen og reducerede til 11-10.

Astralis anført af en velspillende Nicolai 'dev1ce' Reedtz vandt Inferno med 16-11 og dermed kampen.

Modstander findes søndag

De danske stjerner formåede at vinde serien uden at vinde en eneste af de normalt så vigtige pistolrunder. Her vandt ENCE alle seks af slagsen.

Med førstepladsen møder Astralis andenpladsen i Gruppe B i semifinalen. Deres modstander bliver fundet søndag.

Med topplaceringen i gruppen har Astralis, hvis de taber semifinalen i næste uge, stadig mulighed for at vinde det hele via ’lower bracket’-semifinalerne.

Søndag kan to danske hold følge Astralis med i playoffs, når både North og Copenhagen Flames spiller sidste gruppekamp i gruppe B. Se med på TV 2 ZULU fra klokken 18.30.