E-sport

Astralis henter endnu en spiller: - Et lidt mærkeligt valg

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Jakob ’JUGi’ Hansen, der tidligere har spillet for North, ny spiller på Astralis.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis tilføjer endnu en spiller til holdet.

TV 2 SPORT kan nemlig erfare, at Jakob ’JUGi’ Hansen støder til holdet med øjeblikkelig virkning. ’JUGi’ har tidligere spillet for North, men 17. januar blev han bænket, og siden har han været uden kontrakt.

Han har ledt efter en ny arbejdsgiver, og det er altså blevet Astralis. Det danske hold har mandag eftermiddag bekræftet handlen.

- Jeg har ikke været så stabil i mine præstationer, som jeg ønskede, men jeg ved, hvad jeg kan gøre under de rette forhold, og heldigvis gør Kasper Hvidt og Danny det også.

- Desuden kommer jeg til at spille med en gruppe af utrolig dygtige spillere på et hold, hvor den samlede præstation altid er i fokus, hvilket jeg nogle gange har savnet, siger JUGi.

JUGi ankom til North i maj 2019 efter et ophold i OpTic. Det blev dog aldrig den helt store succes, hvor han aldrig nåede at få sat sit aftryk med AWP'en.

'Et lidt mærkeligt valg'

TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche ser ikke meget mening i skiftet og mener, at det er lidt forhastet fra Astralis' side.

- ’JUGi’ er en spiller, der i 2015 og 2016 var udset til at være den nye, store AWP-stjerne. Han spillede meget af tiden for Heroic og kom så til OpTic. Han holdt en pause, men kom tilbage på et ok niveau, men det var ikke det samme. Så kom han til North, men det fungerede ikke, så han måtte lade livet i sidste ende, siger 'Pimp'.

- Det er lidt et mærkeligt valg, da han ikke har vist højt niveau på det seneste. Umiddelbart er han ikke den normale ’Astralis-type’. De personlighedstester spillerne på Astralis og skal blandt andet være meget kommercielle. Det er ’JUGi’ ikke. Han har været meget anonym og har ikke været fremtrædende. Det virker lidt som et forhastet valg, som de føler sig presset til i coronakrisen.

Astralis' sportsdirektør, Kasper Hvidt, forklarer mandag til TV 2 SPORT, at de har fuld tiltro til 'JUGi'.

- Det er en virkelig talentfuld spiller, som mangler at få den chance, hvor han for alvor får mulighed for at udnytte sit potentiale. Vi har visse principper i forhold til, hvordan vi bygger vores hold op, og det har vist sig at være ret brugbart. Og det har vist sig at få spillere til at toppræstere, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT

- Vi vurderer alle på parametrene, som vi gerne vil købe en spiller ud fra, og på hvad vi skal bruge. Der har vi vurderet Jakob (JUGi, red.) og har fundet ham passende, ellers havde vi ikke købt ham. Vi havde ikke købt ham, hvis vi ikke troede på ham.

- Når jeg ser på de statistikker fra den første til den sidste kamp, hvor han spillede for Heroic, hvor jeg var hans chef, ligger de statistikker utroligt tæt op ad for eksempel ’devices’. Det var der, hvor alle sagde, at ’JUGi’ var en spiller, alle ville købe. Og så endte vi også med at sælge ham til OpTic, fordi der kom et godt bud.

Kasper Hvidt sammenligner ’JUGis’ forløb med 'Magisks', der også var ude for en dobbeltbænkning. Først i North og så OpTic, men som nu betegnes for en af verdens bedste.

Syvende mand på holdet

Astralis offentliggjorde i slutningen af marts, at de tilføjede en sjette mand til holdet i Patrick 'es3tag' Hansen, og med Jakob ’JUGi’ Hansen er de nu syv mand på holdet.

Kasper Hvidt, der er sportsdirektør for danskerholdet, har tidligere fortalt til TV 2 SPORT, at han helt sikkert godt kunne forestille sig, at endnu flere spillere finder vej til holdet - hvilket der nu kommer med 'JUGi'.

- Man kunne sagtens forestille sig flere. Alle sportsgrene er domineret af positioner. Der findes ikke kun én position, hvor alle kan stille sig op i én lang kø. Der er fem forskellige pladser, hvoraf to af dem er meget faste, in game-leaderen og AWP'en (sniperriflen, red.), og så er der tre, der er mere flydende, siger Kasper Hvidt.

I Counter-Strike spiller man fem-mod-fem, og historisk set har udskiftningsspillere aldrig været noget, som hold for alvor har praktiseret.