E-sport

Astralis ser stort potentiale hos syvende spiller: - Han er virkelig talentfuld

Sportsdirektøren i Astralis Group, Kasper Hvidt, forklarer, at de tror på Jakob 'JUGi' Hansen, selvom han har haft et broget forløb i sin karriere.

Først var de fem, så blev de seks, og nu er de syv.

Danmarks bedste Counter-Strike-hold Astralis bekræftede mandag, at de har hentet Jakob 'JUGi' Hansen til holdet, der bliver danskernes syvende spiller.

TV 2 SPORT kunne søndag erfare nyheden, hvor CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche blandt andet sagde om tilføjelsen, at ”det er et lidt mærkeligt valg”, og ”at det virkede lidt forhastet.”

Sportsdirektør for Astralis, Kasper Hvidt, erkender, at Jakob 'JUGi' Hansen har kæmpet tidligere i sin karriere, men han er sikker på, at Astralis har setuppet til at bringe ham tilbage.

- Det er en virkelig talentfuld spiller, som mangler at få den chance, hvor han for alvor får mulighed for at udnytte sit potentiale. Vi har visse principper i forhold til, hvordan vi bygger vores hold op, og det har vist sig at være ret brugbart. Og det har vist sig at få spillere til at toppræstere, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT, der tidligere har arbejdet sammen med ’JUGi’, da han spillede for Heroic, der hørte ind under RFRSH Entertainment.

- Vi vurderer på alle parametrene, som vi gerne vil købe en spiller ud fra, og på hvad vi skal bruge. Der har vi vurderet Jakob (JUGi, red.) og har fundet ham passende, ellers havde vi ikke købt ham. Vi havde ikke købt ham, hvis vi ikke troede på ham.

- Når jeg ser på de statistikker fra den første til den sidste kamp, hvor han spillede for Heroic, ligger de statistikker utroligt tæt op ad eksempelvis ’devices’. Det var der, hvor alle sagde, at ’JUGi’ var en spiller, alle ville købe. Og så endte vi også med at sælge ham til OpTic, fordi der kom et godt bud, siger Hvidt.

Et broget forløb

Kasper Hvidt sammenligner ’JUGis’ forløb med et lignende for 'Magisk', der også var ude for en dobbeltbænkning. Først i North og så OpTic, men som nu betegnes for en af verdens bedste.

- 'JUGi' har haft et broget forløb hos både OpTic og North, men man må nok sige, at begge hold er karakteriseret af, at alle spillere, der er hos dem, nok har et meget broget forløb.

- Det er ikke sådan, at det kun har været ham, der har haft problemer på de hold. Det er sådan set alle på holdene, siger Hvidt.

Samlede præstation er i fokus

Jakob 'JUGi' Hansen siger selv, at hans karriere har været en bølgedal på det seneste, men at han tror på, at han igen kan komme tilbage på toppen.

- Jeg har ikke været så stabil i mine præstationer, som jeg ønskede, men jeg ved, hvad jeg kan gøre under de rette forhold, og heldigvis gør Kasper Hvidt og Danny det også.

- Desuden kommer jeg til at spille med en gruppe af utrolig dygtige spillere på et hold, hvor den samlede præstation altid er i fokus, hvilket jeg nogle gange har savnet, siger ’JUGi.’

Astralis offentliggjorde i slutningen af marts, at de tilføjede en sjette mand til holdet i Patrick 'es3tag' Hansen, og med Jakob ’JUGi’ Hansen er de nu syv mand på holdet.

I Counter-Strike spiller man fem-mod-fem, og historisk set har udskiftningsspillere aldrig været noget, som hold for alvor har praktiseret.