Astralis-chef vil ikke sætte navn på – eksperter vil gerne: Han kan erstatte ’gla1ve’

Skal Astralis’ in game-leader, Lukas ’gla1ve’ Rossander, aflastes, bliver det af en af holdets fire rutinerede spillere, siger Astralis-chef.

De danske verdensettere fra Astralis er ikke færdige med at nytænke i måden, de sammensætter holdets fem spillere på.

Tilføjelsen af Jakob ’JUGi’ Hansen på holdet er ikke et punktum, men tværtimod et komma. Det slår holdets sportsdirektør, Kasper Hvidt, fast over for TV 2 SPORT.

- Jeg tror stadigvæk på, at man kan bryde nogle af de kulturer, der eksisterer og få noget bedre ud af det, siger Kasper Hvidt.

Med Patrick 'es3tag' Hansen, som slutter sig til holdet til sommer, når hans kontrakt med Heroic udløber, og Jakob ’JUGi’ Hansen, som allerede nu er en del af holdet, har Astralis flere strenge at spille på. De to nytilkomne kommer dog ikke til at kunne påtage sig alle roller.

Filosofien i Astralis er, at alle spillere skal kunne aflastes, men den helt afgørende rolle som holdets taktiske leder, in game-leaderen, som Lukas ’gla1ve’ Rossander har siddet tungt på siden slutningen af 2016, er ikke noget for de to nye ansigter på det danske mandskab.

- Jeg vil helt klart sige, at hvis vi skulle overveje at skifte in game-leader, ville vi finde ham i vores egne rækker.

Hvem kunne det være?

- Det vil jeg ikke sige. Men vi har spillere, som har et kæmpestort taktisk overblik. De fem på holdet lige nu har samme taktiske fundament, for de har siddet sammen i rigtig lang tid, siger Kasper Hvidt.

Lyn-analyse

Det kræver så meget mere at være en dygtig in game-leader end bare at have den taktiske forståelse. Jeg køber 100 procent, at alle i Astralis har en god taktisk forståelse og ved, hvad der foregår omkring dem, men 'gla1ve' er en ledertype. Han har autoriteten, når han snakker. Det har jeg oplevet som holdkammerat med ham i to-tre år.

Man lytter, når han snakker, og det tror jeg ikke, at der nogen af de andre Astralis-spillere der har på den samme måde. Så det at skulle opfinde en ny rolle og sig selv som in game-leader, er en enormt stor opgave.

Ekspert: En vanvittigt svær rolle

Siden Lukas ’gla1ve’ Rossander blev en del af Astralis i oktober 2016, har hans taktiske dispositioner under kampene ført dem til fire Major-titler.

Resultaterne taler for sig selv, og derfor bliver det en yderst vanskelig position at oplære en anden Astralis-spiller i, mener Counter-Strike-eksperterne Dennis ’VNG’ Vang og Jacob ’Pimp’ Winneche.

- Det er en vanvittigt svær rolle. Og lad os lige slå fast: 'gla1ve' er verdens bedste in game-leader, siger sidstnævnte.

Pilen peger på ’Magisk’

Skal det gøres, er begge enige om, at ”den mindst dårlige” til opgaven er holdets yngste spiller.

- Hvis man skal sætte en spiller direkte fra holdet ind i rollen, kan jeg kun se, at det skal være 'Magisk', siger Dennis ’VNG’ Vang og tilføjer:

- Emil er en type, der råber op, har noget respekt i holdet, og som er meget konkurrencemindet. Og det er lidt i stil med, hvad Lukas har – ikke at sammenligne de to direkte.

Vangs ekspertkollega går med på analysen, men fortsat skeptisk.

- Jeg er enig i, at 'Magisk' nok er den eneste, der kan. Men han er meget højtråbende og emotionel under kampene. Man kan se, han tit slår ned i bordet og så videre, så der er også nogle ting, der skal forbedres her, siger Jacob ’Pimp’ Winneche.

Astralis i sin oprindelige form slog sent onsdag G2 i Major-kvalifikationens playofffase.

De skal nu møde FaZe Clan i vindernes finale i upper bracket på fredag. Vinder de den kamp, er de i Grand Final.

Herunder kan du høre et eksklusivt indblik i kommunikationen hos Astralis, hvor netop 'Magisk' tager en afgørende rolle, efter han dør som første spiller i den afgørende runde:

Her kan du se sidste runde af Astralis mod Heretics fra starten, hvor det stadig var fem mod fem. Video: TV 2 Sport