E-sport

Dansk stjerne holder pause på ubestemt tid

Markus 'Kjaerbye' Kjærbye har problemer med helbredet og trækker stikket fra Counter-Strike på højeste plan. North henter AGF-spiller ind på lån.

Det danske Counter-Strike-hold North må undvære en essentiel spiller den kommende tid.

Markus 'Kjaerbye' Kjærbye har nemlig valgt at holde pause på ubestemt tid grundet problemer med helbredet. Det skriver den tidligere Astralis-spiller på Twitter.

- Hej gutter. I de sidste par måneder har jeg oplevet mavesmerter, åndedrætsproblemer og brystkramper i en sådan grad, at jeg har haft problemer med at spille det spil, jeg elsker, på højeste niveau.

- Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg har brug for at lytte til min krop og give den tid til at komme sig fuldt ud. Jeg ved ikke, hvornår jeg kommer tilbage på serveren, men jeg ved, at jeg har brug for en pause. Jeg vil gerne takke min familie, fans og North-holdet og -ledelsen for støtte og forståelse.

Hos North har man fuld forståelse for den 22-åriges beslutning.

- Det er vigtigt at tage vare om spillernes helbred og bygge et sportsligt setup, som har ambitioner for præstation og underholdning, men også for at skabe kulturer, hvor vi går lige til grænsen - men ikke krydser den, siger Norths Performance Manager, Christian Engell, i en pressemeddelelse.

Ung AGF-spiller træder til

Kort efter pressemeddelelsen præsenterede North Markus 'Kjaerbye' Kjærbyes midlertidige erstatning.

Det bliver AGF-spilleren Kristoffer 'Kristou' Aamand, som tager et stort skridt op. Den 18-årige spiller kommer til holdet på en lejeaftale.

- Da det stod klart, at vi skulle bruge en afløser på grund af 'Kjaerbyes' uheldige situation, ville vi bruge muligheden på at kigge på fremtiden og finde et ungt talent, lyder begrundelsen for valget fra Graham Pitt, Head of Esports Operations.

Meldte afbud kort før kamp

Det har ligget og luret i kulissen, at Markus 'Kjaerbye' Kjærbye ikke har været på toppen.

Kort før en kamp mod spanske Movistar Riders den 7. maj meddelte North, at de har været nødsaget til at skifte holdets træner ind som erstatning for 'Kjaerbye'. Indtil fredag har de ikke villet gå i detaljer andet end beskeden om, at der var tale om sygdom.

North nåede at spille tre kampe i Major-kvalifikationen i den konstellation og vandt to af kampene.

Næste opgave for holdet bliver placeringskampen i selvsamme turnering mod svenske Godsent lørdag.

Efter det venter DreamHack Masters Spring 2020 Europe fra 19. maj til 14. juni. Det bliver først her, Norths erstatning for Markus 'Kjaerbye' Kjærbye, Kristoffer 'Kristou' Aamand, kommer i aktion.