Ekspert fik flashbacks, da han så 'befriet' Astralis-stjerne

Peter 'dupreeh' Rasmussen var Astralis' bedste spiller, da de danske verdensettere spillede sig i finalen ved Major-kvalifikationen.

Det danske CS:GO-hold Astralis virker i den grad til at have ramt formen, efter de fredag aften smadrede FaZe og spillede sig i finalen ved ESL One: Road to Rio.

En af holdets stjerner, Peter 'dupreeh' Rasmussen, har dog haft svært ved at ramme et kontinuerligt højt niveau undervejs i turneringen, men i kampen mod FaZe var han sammen med Nicolai 'device' Reedtz i en liga for sig.

Det er kun en fornøjelse at få lov til at se dem ramme det absolutte topniveau

Niels 'rizc' Topp om Astralis-duoen "The Double D"

'dupreeh' blev noteret for flest kills og den højeste rating. Succesen kommer efter en periode, hvor han blandt andet har beskrevet sin egen indsats med ord som; "det var en hård kamp individuelt. Jeg kom aldrig rigtig i gang." efter kampen mod ENCE og "jeg er en langsom starter for tiden." efter kampen mod G2.

'Peter er nærmest befriet'

En del af problematikken handler tilsyneladende også om, at Astralis stadig arbejder på at finde den perfekte rollefordeling og fordele ansvaret på andre spillere, efter holdets in game-leader igennem flere år, Lukas ’gla1ve’ Rossander, har droslet en smule ned. I den proces mener ekspert Niels 'rizc' Topp, at 'dupreeh' i kampen mod FaZe ramte sit peak.

- Det har været lidt tid undervejs, men nu begynder det virkelig at bære frugt, og det ser ud til, at Peter nærmest er blevet befriet og har en eller anden form for nyfunden frihed. Måske ikke så meget i strategien, men mere mentalt til at lave nogle af de her plays og levere sit absolutte topniveau.

- Og det er også det, Kasper Hvidt (Astralis' sportsdirektør, red.) sagde omkring nye spillere på holdet, men også generelt i forhold til modellen i Astralis. Det handler om, at spillerne skal kunne levere toppræstationer, når det er de vigtigste kampe. Og vi ser Dupreeh i nærmest den vigtigste kamp i denne turnering, der leverer han noget af det bedste i 2020 fra ham, sagde Niels 'rizc' Topp efter kampen.

En mental kamp for 'dupreeh'

Selv bekræftede Peter 'dupreeh' Rasmussen da også efter kampen, at han var glad for at være tilbage på det niveau, man kender ham for.

- Det er ikke nogen hemmelighed, jeg har kæmpet lidt. Måske ikke med min selvtillid, men det har ramt mig, at jeg har spillet skidt de sidste par kampe. Det får en til at føle, at man ikke bidrager til holdet. Så jeg besluttede bare op til den her kamp, jeg ville yde mit absolut bedste, selvom det ville gå skidt.

- Det her har mest handlet om en mental kamp, sagde 'dupreeh' til Road To Rios egen udsendelse.

"The Double D"

Den nu 27-årige Astralis-stjerne har været en del af holdet siden starten, hvilket har bidraget med fire Major-titler til hans CV.

Før Astralis-tiden var han en del af holdene Team Dignitas og Team SoloMid, TSM, hvor også Astralis' nuværende superstjerne, Nicolai 'device' Reedtz, var blandt holdkammeraterne. Sammen har 'dupreeh' og 'device' opbygget et frygtindgydende samarbejde, der er blevet kendt som "The Double D".

- Præstationen mod FaZe giver mig flashbacks til flere forskellige hold. Både i de tidligere Team Diginitas-dage, hvor ’dupreeh’ og ’device’ spillede sammen, og du kan ovenikøbet trække den længere tilbage, men også i TSM, hvor de var rigtig gode og manglede det sidste. Den her duo med ’device’ og ’dupreeh’ har hængt sammen i rigtig lang tid, og det er kun en fornøjelse at få lov til at se dem ramme det absolutte topniveau, lød det fra eksperten 'rizc'.

I finalen søndag aften venter enten G2 eller FaZe. Begge hold har Astralis slået undervejs i kvalifikationen.