E-sport

Astralis jagter finalesejr mod 'kakerlakken, der ikke vil dø'

De danske verdensettere Astralis har allerede taget et stort skridt mod Majoren senere på året. I aften kan de fuldføre en flot første kvalifikation.

Se Astralis' finale mod G2 søndag fra 19.45 på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY

Revanchetid eller endnu en røvfuld? Det er er spørgsmålet, CS:GO-fans får svaret på søndag aften, når Astralis møder det franske hold G2 i finalen ved kvalifikationsturneringen 'ESL One: Road to Rio'.

Kvalifikationen er den første af tre, inden den store Major venter for de bedste hold i november. En finaleplads har allerede garanteret Astralis - og G2 - en solid mængde point, men der er naturligvis stadig sejren, lidt ekstra præmiepenge og 100 point mere at spille om.

Og så er håneretten ikke mindst på spil. De to hold har allerede mødt hinanden en gang tidligere i turneringen, hvor Astralis vandt 2-0 efter de ganske overbevisende cifre 16-13, 16-7. Nu skal de så spille en bedst af fem-serie, men Astralis fører finalen 1-0 inden kampstart, da danskerne er strøget ubesejret igennem øverste del af playoff.

'Kakerlakken, der ikke vil dø'

Franskmændene, der ligger nummer seks på verdensranglisten, har haft "fordelen" af at kunne tabe til Astralis og alligevel spille sig i finalen efter et par flotte sejre - senest over FaZe lørdag.

- G2 er et hold, der overlever. Det er den der kakerlak, der ikke vil dø. Det må man også bare have respekt for. Det er fedt, de kan holde sig i live så lang tid, lyder det fra CS:GO-ekspert Niels ’rizc’ Topp op til finalen.

Hans kommentatorkollega Casper 'cadiaN' Møller, der også fungerer som in game-leader hos det danske hold Heroic, forventer en finale, hvor man skal holde øje med flere spændende elementer.

- Jeg synes, det er de to stærkeste taktiske mandskaber lige nu i online-delen af Counter-Strike - i hvert fald i Europa. Så er det også værd at holde fokus på MVP-delen (mest værdifulde spiller, red.). Der er ’huNter-’ og ’nexa’ fra G2, som virkelig præsterer. Hos Astralis har der måske været lidt mere udsving, men jeg synes også, at vi gerne skal se ’device’ på et højt niveau.

- Og så glæder jeg mig bare til at se det her opgør online. Det er anderledes end de fyldte arenaer. Hvor meget betyder det for holdene. De har sikret sig en masse point og højst sandsynligt en garanteret plads i Majoren, men hvor meget vil de vise af taktikken, hvor meget vil de give?, lyder det spørgende fra 'cadiaN'.

Sådan fungerer Major-kvalifikationen

Selve kvalifikationssystemet til Majoren 2020 kan være en svær størrelse at følge med i. I alt 24 hold kvalificerer sig til turneringen i Rio, og Astralis ligger foreløbig nummer ét på kvalifikationsranglisten, da de vandt den seneste Major, som de første point er uddelt ud fra.

Med den sikrede finaleplads vil Astralis uanset udfaldet af kampen være sikker på fortsat at ligge nummer et på Road to Rio-ranglisten, når finalen er spillet.

På nuværende tidspunkt har man næsten overstået den første af i alt tre kvalifikationsturneringer, der spilles henholdsvis i foråret, sommeren og efteråret. Alt efter holdenes placering i de tre turneringer vil de så samle endnu flere point sammen, og til sidst gælder det om at klare cuttet, hvis man skal være en del af Majoren.

Majoren regnes for at være den ypperste turnering at vinde for en CS:GO-spiller, og Astralis har vundet den fire gange som det eneste hold.