Astralis-stjerne sygemeldes i flere måneder

Jakob "JUGi" Hansen får debut hos Astralis, når han kommer i aktion ved DreamHack Masters-turneringen.

Astralis er blevet alvorligt svækket blot to dage efter deres sejr i Major-kvalifikationen.

Holdets kaptajn, Lukas "gla1ve" Rossander, er øjeblikkelig skiftet ud af truppen til den kommende turnering DreamHack Masters og nogle måneder frem.

Udskiftningen sker for at give "gla1ve" en helbredsmæssig pause.

- Jeg har i en lang periode haft symptomer på stress og udbrændthed. Astralis Group og alle på holdet har prøvet mange forskellige tiltag for at afhjælpe dette, men efter dialog med Kasper Hvidt og min læge er konklusionen at jeg desværre må sygemelde mig.

- De næste 3 måneder kommer jeg til at bruge tiden på at komme mig og komme 100 procent ovenpå igen for derefter igen at blive en aktiv del af Astralis. Jeg vil gerne sende en stor tak til mine holdkammerater og organisationen for at være så forstående overfor min situation, og være behjælpelige og løsningsorienterede hele vejen igennem, fortæller Lukas “gla1ve” Rossander.

Som erstatning træder holdets nyeste medlem, Jakob "JUGi" Hansen, ind.

I gruppe med to danske hold

"gla1ve" har været en del af kernen hos Astralis sammen med Emil ”Magisk” Reif, Nicolai "dev1ce" Reedtz, Andreas "Xyp9x" Højsleth og Peter "dupreeh" Rasmussen.

Holdet har dog inden for de seneste to måneder tilføjet to nye spillere. Udover "JUGi" er også Patrick 'es3tag' Hansen kommet til.

Vi har over længere tid arbejdet med Lukas og holdet i forhold til at minimere opgaverne i og uden for spillet

Kasper Hvidt

Kasper Hvidt, der er sportsdirektør i Astralis Group, har tidligere fortalt, at de har forsøgt at udvide holdet, så der kan tages hånd om spillernes helbred.

Det er netop gældende i denne situation.

- Spillernes sundhed og helbred er noget af det, vi fra dag 1 i Astralis Group har prioriteret højest, og det er en af hovedårsagerne til, at vi allerede for måneder siden annoncerede udvidelsen af Astralis-truppen.

- Vi vil give mulighed for spillerne, at tage pauser og restituere når der er behov, og vi ønsker at skabe en kultur, hvor presset bruges positivt og hver spiller får tid til at bruge tiden optimalt.

- Vi har over længere tid arbejdet med Lukas og holdet i forhold til at minimere opgaverne i og uden for spillet, hvilket har hjulpet, men desværre ikke nok til, at han kan undgå at holde en pause. Uden naturlige erstatninger i truppen er det ekstremt svært at give reelle pauser, men det har vi forhåbentlig løst med den øgede trup.

Allerede tirsdag eftermiddag skal Astralis i aktion ved DreamHack Masters. I første kamp venter landsmændene Heroic. Også danske North er med i gruppen.

Det sidste hold er G2, som Astralis søndag aften besejrede i finalen i Major-kvalifikationen.

Se Astralis mod Heroic tirsdag klokken 14 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.