E-sport

Astralis vinder første kamp uden ’gla1ve’

Astralis trak sig sejrrigt ud af to tætte baner i åbningskampen af DreamHack Masters Spring mod danske Heroic.

Selvom de som så mange gange før vandt, var det hele ikke, som det plejede at være for Astralis.

Tirsdag vandt de en tæt kamp 2-0 over danske Heroic i DreamHack Masters Spring med en konstellation, som Astralis aldrig før har spillet i.

De danske verdensettere havde for første gang Jakob ’JUGi’ Hansen på holdet, fordi de kort inden kampen mod Heroic meldte ud, at in game-leader Lukas ’gla1ve’ Rossander blev sygemeldt i tre måneder.

Det var ikke umiddelbart til at se i indledningen, at Astralis netop havde gennemgået en historisk ændring.

Det begyndte nemlig perfekt for Astralis på banen Train, som Heroic havde valgt. Verdensetterne vandt halvlegen 11-4, og så skulle de over på den angribende T-side, hvor kaptajn ’gla1ve’ normalt er så vigtig.

Den første T-side med ’JUGi’ blev også svær for Astralis, som ikke kunne få tingene til at fungere. Heroic lukkede ned for stort set alle fremstød, og pludselig var Astralis nede med match point ved stillingen 14-15. Den formåede Astralis dog at vinde, og senere gjorde de det færdigt i overtime.

Første bane med ’JUGi’ på holdet blev vundet 19-16 på en noget rodet facon, hvor de flere gange måtte lukrere på deres individuelle færdigheder såsom store runder af både Andreas ’Xyp9x’ Højsleth samt Nicolai ’dev1ce’ Reedtz.

Comeback på Inferno

På bane to, Inferno, begyndte Astralis på T-siden, og der løb de igen ind i problemer. Her kom Heroic foran 8-1, men Astralis fik reddet lidt i slutningen af halvlegen og endte med at være bagud 5-10.

Ovre på den forsvarende CT-side så det igen noget lettere ud for de danske verdensettere, som gjorde livet svært for Heroic. De havde store problemer med at komme ind på bombestederne og blev lukket godt og grundigt ned.

En strømafbrydelse ved stillingen 13-11 var ikke nok til at bryde Astralis’ rytme helt. Ligesom på Train skulle alle 30 runder dog i brug, men denne gang blev overtime ikke relevant. Astralis vandt Inferno 16-14.

Begge danske hold skal allerede i aktion igen onsdag.

Tirsdag aften spiller gruppe A’s to andre hold, North og G2, mod hinanden. Den kamp kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.