Stjernes sygemelding er et stort tab for Astralis: - Han er uerstattelig

Fraværet af Lukas "'gla1ve" Rossander betyder, at der bliver lavet om på rollerne for nogle af Astralis-spillerne.

Det kommer uden tvivl til at kunne mærkes på Astralis, at de i de kommende tre måneder må undvære holdets kaptajn Lukas "'gla1ve" Rossander.

Det vurderer Counter Strike-ekspert Jacob ”Pimp” Winneche.

- Det er et stort tab for Astralis. Han er verdens bedste, i den rolle han har. Det kan være, det kan give noget ny motivation for de andre spillere, så de har noget mere at bevise. Men "gla1ve" er bare uerstattelig, slår eksperten fast.

Rokade hos Astralis

"gla1ve" har over en længere periode døjet med symptomer på stress og udbrændthed. Derfor har han efter en fælles beslutning med holdet valgt at tage en pause.

Erstatningen bliver Astralis-debutanten Jakob ’JUGi’ Hansen, som ifølge Jacob ”Pimp” Winneche ikke har de samme kompetencer til at overtage den samme rolle som "gla1ve".

I stedet har "JUGi" større kvaliteter med AWP'en. En rolle, som hos det danske hold normalt besiddes af Nicolai "dev1ce" Reedtz. Det bliver der lavet om på.

- Jeg er overbevist om, at JUGi kommer til at spille med AWP. Astralis vil gerne gøre det så komfortabelt for ham som muligt at komme ind, så han vil blive prioriteret højt. "dev1ce" kan sagtens spille med riffel.

- Jeg tror også, de udnytter den her mulighed til at få eksperimenteret lidt på de forskellige roller. Alt andet vil være dumt, siger Counter Strike-eksperten.

Større lederrolle til "Magisk"

En anden Astralis-spiller, som også bliver påvirket af "gla1ves" orlov er Emil "Magisk" Reif.

Han er den, der bedst kan overtage rollen som holdets in-game leader. Det vil sige, at det er ham, der kalder holdets taktik undervejs i kampene. En helt afgørende brik.

- De seneste to-tre år er han modnet og har lært rigtig meget. Han skal nok varetage rollen til et vist niveau. Men han er en meget ilter og emotionel type end "gla1ve". Så jeg er spændt på at se, om han kan holde hovedet koldt i afgørende situationer.

- Det bliver også spændende at se, om han kan varetage den autoritære rolle som leder, lyder det fra Jacob ”Pimp” Winneche.

Allerede tirsdag eftermiddag bliver den nye Astralis-sammensætning kastet i ilden. Første kamp i DreamHack Masters-turneringen venter mod landsmændene Heroic.

Her kommer modstanderne formentlig til at være lige så usikre på Astralis' niveau som Astralis selv.

- Det er svært at forberede sig på Astralis, så modstanderne kommer til at gå udvidende ind til opgaven. Jeg tvivler på, at Astralis kan holde det niveau fra Major-kvalifikationen. Så det bliver nok tættere. Men de er stadig favoritter til at vinde gruppen, og jeg er stadig overbevist om, at de slår Heroic.

Se Astralis mod Heroic tirsdag klokken 14 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.