E-sport

Astralis-træner jubler over sin nye kaptajn

Emil ’Magisk’ Reif har taget over for Lukas 'gla1ve' Rossander med to vundne kampe, og torsdag spiller Astralis sidste gruppekamp mod G2.

To sejre ud af to mulige.

Emil ’Magisk’ Reif har fået en resultatmæssig perfekt start, efter at han officielt har overtaget rollen som in game-leader fra Lukas ’gla1ve’ Rossander på Astralis.

Den yngste spiller på verdens bedste Counter-Strike-hold har ført sit hold til sejr i begge kampe ved DreamHack Masters Spring over henholdsvis Heroic og North, og det glæder holdets træner.

- Emil gør det rigtig godt. Han har jo altid været en stor stemme, når det kommer til forslag og til at hjælpe Lukas. Så det virker meget naturligt for Emil at tage over, Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen til TV 2 SPORT.

Den nye rollefordeling var påkrævet, efter at Lukas ’gla1ve’ Rossander tirsdag sygemeldte sig i tre måneder. Det har sendt Jakob ’JUGi’ Hansen fra reservebænken til startopstillingen og givet ’Magisk’ rollen som holdets kaptajn.

Bliver mere komfortabel på alle baner

En kabale har skullet gå op, og indtil videre har den fungeret, mener træneren, der så et mere overlegent Astralis-mandskab onsdag mod North end i tirsdagens kamp mod Heroic.

- Jeg synes, Emil gjorde det fremragende, og det er, som om alle vokser med opgaven dag for dag og bliver bedre. Man kan mærke det markant for hver dag, der går.

Mod Heroic tirsdag blev Astralis-træneren lidt overrasket over, at deres danske konkurrenter valgte banen Train, og derfor så det til tider lidt hakkende ud på Astralis’ angribende T-side.

- Nu har vi, så vidt jeg har orienteret mig, været igennem alle maps enten i træning eller i kamp, så man kan sagtens mærke en forskel for hver dag, der går, siger ’zonic’.

Viser højt niveau, mener ekspert

Den nu sygemeldte Lukas ’gla1ve’ Rossander bliver betragtet som en af verdens bedste in game-leadere, og derfor var det en stor opgave at skulle erstatte ham.

Ifølge Counter-Strike-ekspert Niels ’rizc’ Topp er der da også lidt vej endnu.

Hvor lang tid tror du, det vil tage for Astralis at vende tilbage til niveauet, vi har kendt dem for tidligere?

- Det kommer til at tage lang tid, tror jeg. Vi er i en situation med flere store turneringer for tiden, og så kommer der en pause over sommeren. Så jeg tror ikke, de når at ramme 100 procent, inden den rammer. Og så er det spørgsmålet, hvordan de vender tilbage efter pausen.

- Men det niveau, som de viser lige nu, er altså stadig rigtig højt, synes jeg, siger ’rizc’.

Torsdag møder Astralis franske G2 i sidste gruppekamp ved DreamHack Masters Spring. Vinder danskerne her, har de vundet gruppen. Se kampen klokken 17.30 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.