E-sport

Derfor sidder ny spiller på FC Københavns hold i AGF-trøje

Kristoffer ’Kristou’ Aamand må ikke spille kampe i North-trøjen. Det står i hans kontrakt.

Kun fire af de fem spillere, der i øjeblikket repræsenterer North i DreamHack Masters Spring, sidder i North-trøjer, når de spiller. Og det er ikke, fordi der har været uventet meget gang i merchandiseafdelingen.

Det skyldes ganske enkelt, at det nye ansigt på holdet, 18-årige Kristoffer ’Kristou’ Aamand, ikke må spille i trøjen. Det står i hans kontrakt.

’Kristou’ har forpligtet sig til at spille i en AGF-trøje, fordi han i øjeblikket er udlejet fra den aarhusianske e-sportsorganisation. Det fortæller North, der ejes af FC København og derfor sidder i Parken og spiller kampe, til TV 2 SPORT.

’Kristou’ er blevet lejet i en måned i AGF, efter at stjernen Markus ’Kjaerbye’ Kjærbye holder pause fra Counter-Strike grundet sygdom. Den nyhed tvang North til at lede efter en erstatning, og her faldt valget på bare 18-årige ’Kristou’.

Og indtil videre har manden i AGF-trøjen gjort et godt indtryk.

- Han har skullet vænne sig til at spille med os rigtig hurtigt og har overtaget mange af ’Kjaerbyes’ roller og positioner, som han ikke nødvendigvis har været vant til at spille før, siger Graham Pitt, head of e-sport operations for North.

Kommet godt ind på holdet

Den 18-årige vejlenser har spillet to kampe for North. Første kamp var tirsdag mod G2, hvor holdet vandt 2-1. Anden kamp var onsdag aften mod Astralis, hvor North ikke fik mange chancer.

Efter kampen mod Astralis kunne Graham Pitt trods det klare nederlag glæde sig over ’Kristous’ første fem dage hos North.

- Han er kommet ind på holdet rigtig godt både i spillet og uden for spillet. Han er en virkelig sjov, selvtillidsfuld og sympatisk fyr, som kommer godt overens med de andre spillere.

- Vi er meget glade for ham indtil videre, og vi ser frem til at se, hvordan han udvikler sig i resten af perioden, han er med os, siger han.

North spiller sidste gruppekamp ved DreamHack Masters Spring torsdag klokken 14.00 mod Heroic. Se kampen på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.