E-sport

Danskerhold i krise efter ’mærkelig måned’: - Der er ingen undskyldning

En resultatmæssig nedtur ud af det blå. Det er, hvad mousesports, der har dansk holdkaptajn og træner, gennemgår i øjeblikket.

De burde være verdens fjerdebedste Counter-Strike-hold. I hvert fald hvis man kigger på verdensranglisten.

I øjeblikket er mousesports dog langt fra det niveau, vi tidligere har kendt danske Finn ’karrigan’ Andersens tropper for.

Søndag røg de igen ud af gruppespillet i anden turnering i streg, da de tabte tredje og sidste gruppekamp ved DreamHack Masters Spring til danske Mad Lions. En uventet drejning for holdet, der i februar var placeret som nummer to på verdensranglisten.

- Det har været en mærkelig måned resultatmæssigt. 0-3 og vi er ude af DreamHack, skriver holdets danske in game-leader, Finn ’karrigan’ Andersen, på Twitter.

Pludselig resultatmæssig krise

I lørdags efter et nyt nederlag var ’karrigan’ tydeligt fortvivlet over holdets situation.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal tweete mere, andet end at vi har tabt igen, skrev han.

Et tidligt turneringsexit oplevede de også i Major-kvalifikationen ’ESL One Road to Rio’ tidligere på måneden, hvor de endte næstsidst i deres otte hold store gruppe.

Nedturen – eller krisen, om man vil – kommer ud af ingenting. I december sidste år vandt holdet den store turnering ESL Pro League Sæson 10 Finals, og i februar i år fortsatte de og triumferede i turneringen ICE Challenge foran blandt andre NaVi og danske Mad Lions og Heroic. Måneden efter endte de på andenpladsen i ESL Pro League Sæson 11 Finals efter blandt andet at have slået Astralis ud i semifinalen.

Dansk træner påtager sig det fulde ansvar

Det virker dog som længe siden. For i deres seneste to turneringer har holdet, der også har danske Allan ’Rejin’ Petersen som træner, slet ikke fundet formen. Og det har han svært ved at finde årsagen til.

- Der er ingen undskyldning, der kan retfærdiggøre resultatet i de seneste to turneringer. Folk kan kritisere spillerne alt, de vil. Men faktum er, at det er mit ansvar at forsikre mig, at vi leverer. Jeg har ikke levet op til det. Undskyld til fans. Jeres støtte betyder alt, skriver den danske træner på Twitter.

Mens mousesports er ude af DreamHack-turneringen, spillede danske Mad Lions og holdet med to danskere på holdet Complexity sig videre på henholdsvis tredje- og andenpladsen og i gruppen.

Mousesports får allerede mulighed for at rejse sig ved ’Gamers Without Borders’, hvor store hold som G2, FaZe, NaVi og fnatic deltager. Det er den 29. til 31. maj.