E-sport

Debut efter én træningsdag - dansker har mødt stor udfordring

Den danske CS:GO-spiller Asger ’Farlig’ Jensen har mange ting, han skal vænne sig til efter skiftet til et internationalt hold.

Én træningsdag med et helt nyt hold, en anderledes rolle og et nyt sprog.

Det var realiteterne for det danske stortalent Asger ’Farlig’ Jensen, der mandag mødte verdensranglistens nummer syv, FaZe, ved turneringen DreamHack Masters Spring med sit nye hold, GODSENT.

De største udfordringer er helt klart det sproglige. Jeg har ”spillet på dansk” hele livet

Asger ’Farlig’ Jensen

Danskeren og GODSENT, der rangerer som nummer 20 i verden, tabte 1-2 i bedst af tre-serien. Selvom danskeren fik en skidt start på kampen, formåede han at spille sig op og slutte som holdets bedste sammen med slovakken Martin 'STYKO' Styk. Alligevel var han ikke tilfreds med debuten.

- Jeg føler sgu ikke, jeg spillede særlig godt. Men det gjorde resten af mit hold måske heller ikke, så jeg tænker, vi nok skal blive gode, når jeg også begynder at spille bedre. Det er jo svært, når man har så mange ting, man skal vænne sig til. Når jeg så ovenikøbet ikke kan spille på samme måde, som jeg plejer, så er det svært, siger Asger 'Farlig' Jensen til TV 2 SPORT.

Hele skiftet er en opgradering

Den 21-årige Counter-Strike-spiller skiftede fredag officielt fra det danske hold Copenhagen Flames til GODSENT, der består af spillere fra fem forskellige lande.

- I bund og grund så jeg sådan på det, da jeg fik tilbuddet, at det var et tilbud fra et bedre hold på alle måder. Både spillemæssigt og som klub. Så jeg føler egentlig, det hele er en opgradering, selvom jeg nok først rigtig kan mærke det senere, tilføjer danskeren omkring begrundelsen for sit skifte.

Selvom første turneringskamp allerede ventede mandag med det nye hold, så havde spillerne ikke mulighed for at træne sammen før søndag. Dermed blev det blot til én træningsdag før første officielle kamp.

Har "spillet på dansk" hele livet

Samtidig gjorde det ikke hele situationen nemmere, at spillerne er forhindret i at mødes på grund af coronapandemien, så træningen og kampene skal foregå online fra hver sit hjem. For danskerens vedkommende betyder det hjemmet i Hørsholm, hvorfra han er stødt på de første udfordringer i et internationalt hold.

- Selve skiftet har været nemt, men de største udfordringer er helt klart det sproglige. Jeg har ”spillet på dansk” hele livet, og en stor del af god Counter-Strike er netop, at man løbende lægger en plan i runden, ud fra hvad man ser.

- Hvis man er vant til at gøre det på dansk, så bruger man bare tid og energi på at artikulere sig på engelsk, hvor man før har gjort det naturligt. Man mister lidt overblikket og overskuddet undervejs i kampen. Det handler om at sørge for at kunne opsnappe, hvad der sker, mens man stadig spiller sit eget spil. Så er det svært at gøre det hele, lyder det fra 'Farlig'.

Central rolle som AWP'er

Han nåede at være en del af Copenhagen Flames i 19 måneder, inden karrieren bød på nye oplevelser. Hos Flames sluttede han som holdets største stjerne, og med tiden kan det være, han opnår samme status hos GODSENT. Planen er, at han fortsat skal udfolde sig med våbnet AWP og med tiden kan han få en stjernerolle, som eksempelvis Nicolai 'device' Reedtz har det hos Astralis.

- De kan også godt mærke, det er anderledes at spille med mig. De har en decideret AWP’er nu, som, de synes, er god. Der havde de sværere ved at spille omkring 'Maikelele' (spilleren, danskerne har erstattet, red.). Det er noget andet nu, og jeg fylder mere på serveren rent spillemæssigt.

- Men i første omgang tager vi DreamHack 100 procent, som det kommer. Da vi mødtes første gang og spillede, snakkede vi om, at der ingen forventninger er til Dreamhack. Derfor kan man selvfølgelig godt blive irriteret, når man føler, vi havde en chance for at vinde kampen mod FaZe, slår 'Farlig' fast.

Glæder sig til at møde holdkammeraterne

Flere ting har også været positive ved skiftet til GODSENT. Danskeren er blevet taget rigtig godt imod, og nu glæder han sig bare til den dag, hvor han også kan se sine nye holdkammerater i virkeligheden frem for online.

- De har sgu været meget flinke. Jeg tror allerede, vi er blevet okay bekendte, men jeg kan selvfølgelig mærke, de fire andre har kendt hinanden i lang tid og har spillet sammen længe. Det gør det bare ekstra sjovt, når jeg endelig kommer til at møde dem. Der er opbygget en form for spænding.

Trods nederlaget har GODSENT og 'Farlig' stadig fine chancer for at gå videre ved DreamHack Masters Spring, hvor der resterer to gruppekampe mod henholdsvis fnatic og Spirit.