E-sport

Endnu en Astralis-stjerne holder pause på ubestemt tid

Andreas 'Xyp9x' Højsleth tager en pause fra Astralis på grund af udbrændthed og symptomer på stress.

Først var det Lukas 'gla1ve' Rossander, der måtte tage en ufrivillig pause fra Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Astralis.

Og nu fortæller endnu en Astralis-stjerne, at han har sygemeldt sig. Andreas 'Xyp9x' Højsleth tager en pause på ubestemt tid, da han har symptomer på stress og skal genfinde motivationen.

- Jeg har desværre følt mig udbrændt og har haft symptomer på stress jagtende mig i mange måneder. Det er tid til at tage en nødvendig pause for at finde motivationen til komme tilbage og konkurrere for Astralis, skriver han i en længere besked.

- Alle omkring mig har gjort en hel masse ting for at undgå det, og der er intet, jeg hellere ville gøre end at fortsætte med at spille uden en pause. Men tiden er kommet til, at jeg skal tage mig af mit helbred, og derfor har jeg sygemeldt mig.

- Jeg vil gerne give en stor tak til mine holdkammerater, Astralis-organisation og alle omkring mig, som har støttet mig i denne tid. Jeg ved ikke, hvornår jeg vil være tilbage, og jeg håber, at mine fans forstår, at denne beslutning er svær at træffe, siger 'Xyp9x'.

'Vi tager det meget seriøst'

Astralis-sportsdirektør Kasper Hvidt siger, at man tager de to eksempler på udbrændthed meget alvorligt.

- Vi har arbejdet med sundhed og performance i fire år, og der er stadig masser af ting, vi kan og skal gøre bedre. En øget trup-størrelse er et område, hvor vi stadig må kæmpe for accept og opbakning, men behovet er kun blevet mere åbenlyst over det seneste års tid.

- Vi har nu to spillere på mere eller mindre tvungen pause, og det tager vi meget seriøst. Det bekræfter os i, at det arbejde, vi har startet for længe siden, er ekstremt vigtigt, siger Kasper Hvidt til holdets hjemmeside.

'Xyp9x' bliver erstattet af Marco 'snappi' Pfeiffer, da Patrick 'es3tag' Hansen, som Astralis allerede har hentet, først kommer til i juli.

Han var bænket i Heroic og er derfor kommet til med øjeblikkelig virkning.

'Snappis' første turnering bliver Blast Showdown fra 1. til 7. juni, hvor han skal spille sammen med Nicolai 'device' Reedtz, Jakob 'JUGi' Hansen, Emil 'Magisk' Reif og Peter 'dupreeh' Rasmussen.