E-sport

Astralis-profils pause 'et stort chok' - får stor betydning for holdet, mener ekspert

Marco "Snappi" Pfeiffer kommer formentlig til at få en større rolle i kommunikationen hos Astralis både før og under kampene.

På under to uger er Astralis gået fra et sammentømret femkløver til at få to nye spillere ind på holdet.

Først var det holdets kaptajn Lukas "gla1ve" Rossander, som blev sygemeldt efter symptomer på stress. Torsdag fik han følgeskab af Andreas "Xyp9x" Højsleth.

- Det er et stort chok. Det er ikke noget, nogen havde forventet, siger TV 2 ZULUs Counter Strike:Global Offensive-ekspert Andreas ”JERN” Thomsen.

Når det ikke kun er én men to så store profiler, der skal have en pause, kommer det til at have betydning for holdet, mener eksperten. Dynamikken bliver anderledes. Rutinerne skal laves om.

Det kan på kort sigt give Astralis problemer med at fastholde en placering i verdenstoppen.

- Det kommer til at gå ud over resultaterne for Astralis. For spiller andre tophold op til deres vanlige niveau, så får Astralis svært ved at vinde over dem. Det er et hold, der stadig har et højt individuelt niveau, som kan slå gode hold. Men jeg ser ikke, de lige nu kan gå ud og slå eksempelvis et top fem-hold.

- Hvis nogen kan få dette til at lykkes, så er det Astralis. Men de er presset. Det er skrøbeligt for hele holdet, siger Andreas ”JERN” Thomsen.

Han er et rigtig godt valg

Andreas ”JERN” Thomsen om "Snappi"

Kommunikationen bliver fælles opgave

Som midlertidig erstatning for "Xyp9x" træder Marco "Snappi" Pfeiffer ind på holdet. Han skal hjælpe til, indtil Patrick "es3tag" Hansen tiltræder i juli.

"Snappi" kommer dog ikke til at overtage den samme clutchminister-rolle som "Xyp9x".

I stedet tror Andreas ”JERN” Thomsen, at "Snappi" kommer til at få mere ansvar sammen med Emil ”Magisk” Reif. Specielt før men også under kampene.

- Astralis føler, de mangler en, som er villig til at tage noget ledelse i runderne. Og "Snappi" er kendt for at kunne være ingame-leader. De skal bruge ham sådan. Han er et rigtig godt valg.

- Men det bliver ikke med én ingame-leader og fire brikker. Undervejs i runderne bliver det kommunikative mere en fælles opgave med mere flad ledelsesstruktur. "Snappi" kommer til at lave meget med Zonic (Astralis' træner, red.) inden kampene. Det kan ikke påduttes de andre spillere, vurderer CS:GO-eksperten.

Som erstatning for Lukas "gla1ve" Rossander er Jakob "JUGi" Hansen kommet ind på holdet. Han fik sin debut i sidste uge ved DreamHack Masters Spring, hvor det blev til to sejre i tre kampe.

Første opgave for Astralis med både "Snappi" og "JUGi" på holdkortet bliver Blast Showdown fra 1. til 7. juni.