E-sport

Astralis melder fra til turnering – ville ikke give mening at spille

Astralis deltager ikke i cs_summit 6. Astralis

Hold straffes for at skifte ud i turneringer, hvor der er Major-kvalifikationspoint på spil, og det har Astralis taget konsekvensen af.

Når turneringen cs_summit 6 begynder den 22. juni, bliver det uden de danske stjerner fra Astralis på deltagerlisten.

Det danske mandskab har nemlig meldt fra, fordi det ikke ville give mening for dem at deltage i turneringen, hvor der er Major-kvalifikationspoint til årets største turnering i Rio på højkant.

I øjeblikket spiller Astralis med to nye ansigter på holdet i form af Jakob ’JUGi’ Hansen og Marco ’Snappi’ Pfeiffer, og da de er blevet skiftet ind undervejs i Major-kvalifikationsturneringerne, ville det koste det danske hold strafpoint at spille med dem. Helt præcis 960 af deres 2400 optjente.

- Vi kan bekræfte, at vi har besluttet ikke at deltage i BTS (Behind the Summit, red.), som var tilføjet sent til kalenderen som en del af Major-kvalifikationsturneringerne. Dette skyldes vores generelle planlægning omkring holdet, og at vi ville blive straffet for at udskifte spillere. Desværre ville det ikke give nogen mening for Astralis at spille den turnering under de givne omstændigheder, siger Astralis-sportsdirektør Kasper Hvidt til 1pv.

North blev også ramt af regel

Reglen, der er sat i verden for at forhindre hold i at skifte for meget ud undervejs, er ikke ny for danske Counter-Strike-hold.

Således blev North ramt af samme regel, da Markus ’Kjaerbye’ Kjærbye under ESL One Road to Rio blev syg og måtte erstattes af holdets træner.

Nu rammer selvsamme regel også Norths danske rivaler fra Astralis, der har Lukas ’gla1ve’ Rossander og Andreas ’Xyp9x’ Højsleth ude med symptomer på stress.

Da reglen påvirkede North, var Astralis-stjernen Nicolai ’dev1ce’ Reedtz uforstående over for reglen.

- Nogle gange kan spillere ikke spille i turneringer, det er uundgåeligt. Straffen, som North modtager for at have spillet med en anden spiller, er skør, skriver Nicolai ’dev1ce’ Reedtz på Twitter.

Sådan fungerer Major-kvalifikationen

Selve kvalifikationssystemet til Majoren 2020 kan være en svær størrelse at følge med i. I alt 24 hold kvalificerer sig til turneringen i Rio.

Der spilles kvalifikationsturneringer fordelt over foråret, sommeren og efteråret. Alt efter holdenes placering i de turneringer vil de så samle point sammen - plus holdenes point fra den seneste Major, som Astralis vandt.

Til sidst gælder det om at klare cuttet, hvis man skal være en del af Majoren 2020.