E-sport

Astralis løber ind i afklapsning og ryger ud

Nicolai 'device' Reedtz var bedste Astralis-mand på sidste bane, men det var ikke i nærheden af at være nok. Astralis Group

Astralis var tæt på at lave et flot comeback og vinde første bane, men da muligheden glippede, så modstanderen mousesports sig ikke tilbage.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis er færdige i turneringen BLAST Premier Spring.

Den første playoffkamp blev endestationen for det danske hold, da de tabte 0-2 til mousesports, der har danske Finn 'karrigan' Andersen som holdkaptajn og Allan 'Rejin' Petersen som træner.

Astralis lavede et flot comeback og kom tilbage på første bane, men tabte siden i overtid. Derefter løb danskerne ind i en regulær afklapsning på Train, hvor cifrene 5-16 talte sit tydelig sprog. Nederlaget betyder, at Astralis nu er ude af turneringen.

Nederlaget var endnu et i rækken til "det nye Astralis", der også tabte tre ud af fire gruppekampe. Holdets store stjerne, Nicolai 'device' Reedtz, har da også meldt ud, at folk skal justere forventningerne til det danske storhold efter flere udskiftninger i truppen.

'Sikke en mavepumper'

De to hold startede på Overpass, som Astralis havde valgt. Men selvom det var danskernes banevalg, fik de ikke den nemmeste start.

Astralis tabte de første tre runder, inden de fik det første point på tavlen. Jakob ’JUGi’ Hansen og Nicolai ’device’ Reedtz havde især svært ved at ramme sine skud, og efter de første syv runder havde de kun ét kill hver.

I resten af første halvleg hentede Astralis, der er uden Lukas "gla1ve" Rossander og Andreas 'Xyp9x' Højsleth, som holder pause på grund af stresssymptomer, ganske få runder. Det betød, at de var bagud med 4-11 efter første halvleg.

- Sikke en mavepumper, som Astralis har fået her i første halvleg, sagde ekspert Niels ’rizc’ Topp i kommenteringen.

Stort comeback ikke nok

Men selvom Astralis tabte pistolrunden i anden halvleg, hentede de flere runder i streg efterfølgende. Det betød, at de efter godt spil fik reduceret til 10-12, da de spillede på terrorist-siden. Derfor ventede der en tæt afslutning på det første map, selvom det ikke så sådan ud i første halvleg.

Astralis viste storspil mod slutningen, og de fik hentet mousesports forspring. Danskerne fik udlignet til 15-15, og det betød, at første map skulle afgøres i overtid.

Det danske Counter-Strike-hold formåede midlertidig ikke at fortsætte det gode spil, og et par skarpe mousesports-runder betød, at det europæisk sammensatte hold vandt 19-16 på Overpass.

Afklapsning på Train

De danske verdenstoere skulle forsøge at rette op på tingene på Train, hvor de startede på den forsvarende side, hvilket burde være en stor fordel for Astralis.

En skidt 0-3-start så ud til at blive vendt, da danskerne kom på 4-5, men så trak mousesports fra igen, og ved sideskiftet var Astralis bagud 5-10.

Da både pistolrunden og den første køberunde blev tabt, var opgøret reelt slut set med danske øjne. mousesports fortsatte dominansen og kørte det danske hold over, da de vandt resten af runderne og sikrede sejren med 16-5.

- Det her er det dårligste, Astralis kommer til at være. Det kommer kun til at gå fremad fra nu af, slog Niels ’rizc’ Topp fast.

Det danske hold MAD Lions, der ligger nummer 15 på verdensranglisten, har allerede kvalificeret sig til semifinalen i BLAST Premier Spring.