E-sport

Stortalent kunne ikke tro sine egne øjne, da dansk hold fejlede

TV 2 Zulus Counter-Strike-kommentatorer havde sendt kampen ud på tredje og afgørende bane, men et vildt øjeblik vendte op og ned på tingene.

Ansigtsudtrykket talte sit tydelige sprog, da det 18-årige finske stortalent Elias 'Jamppi' Olkkonen kunne se sine holdkammerater fra ENCE sende kampen ud i dobbelt overtid mod det danske hold MAD Lions.

"Hvad skete der lige??," er vist den mest korrekte beskrivelse af 'Jamppi' med åben mund og polypper.

Ved turneringen 'BLAST Premier Spring kæmpede det finske og danske hold for at kvalificere sig til finalerne senere på året, og efter ENCE havde vundet første map var danskerne under pres.

'Det giver ingen mening'

Danske MAD Lions stod med alle chancer for at sende kampen ud i en tredje og afgørende bane, da de foran 18-17 havde mappoint. Samtidig indledte de den afgørende runde med at nedlægge to modstandere, så de var fem imod tre, efter unge Elias 'Jamppi' Olkkonen havde misset sine skud.

Det fik TV 2 Zulus Counter-Strike-kommentatorer til at sende kampen ud på sidste bane, men det viste sig at være for tidligt.

- 'Jamppi' skudt ud, så er det slut. Når han ikke kan ramme nogen med sin Deagle så... siger jeg, OG HVAD ER DET DER? 'Aerial' hiver tre kills ud af ingenting, udbrød ekspert Niels 'rizc' Topp.

Fra at have været fem mod tre i runden, var det pludselig to mod to. Kort efter havde ENCE nedlagt de sidste danskere, og så måtte opgøret ud i dobbelt overtid.

- Hvad er det for noget, det her? Det er 'Aerials' tre kills med en UMP, der vinder runden for dem. Det giver ingen mening. 'Jamppi' kan heller ikke tro sine egne øjne, tilføjede eksperten, da han så nedenstående billeder på skærmen.

Elias 'Jamppi' Olkkonen var ENCE-mandskabets bedste spiller i kampen.
Finnen kunne kun grine af situationen.

Skuffet MAD Lions-spiller

Den missede mulighed blev dyr for danskerne.

ENCE udnyttede fejlen til at dominere resten af kampen og vandt 22-18 efter dobbelt overtid. Dermed kvalificerede det finske hold sig til finalerne, mens danske MAD Lions skal ud i en alt eller intet-kamp om den sidste plads.

- Jeg føler, det er små marginaler, der gør, vi taber den her kamp. Den ene gang på kort skyder 'Aerial' tre med en UMP. Det skal han jo ikke have lov til. Han skal jo bare trades med det samme, og det får vi ikke gjort, så vi ender med at tabe runden, sagde Frederik ’acoR’ Gyldstrand efterfølgende til TV 2 ZULU.

Hos den overraskede finne, Elias 'Jamppi' Olkkonen, var stemningen anderledes god på Twitter:

- LET'S GO! Så glad for at være kvalificeret til finalerne ved BLAST Premier Spring. Føles virkelig godt, skriver 'Jamppi'.

Den 18-årige finne blev holdets bedste spiller i kampen, hvor han over to baner blev noteret for i alt 60 kills.

MAD Lions tabte 0-2 til finske ENCE i BLAST Premier Spring. Video: TV 2 SPORT