E-sport

Astralis oplever modgang i ny satsning: - De er hårdt ramt, mener ekspert

'Xyp9x' og 'gla1ve' sidder begge uden for holdet i øjeblikket. Astralis

Astralis-direktør Anders Hørsholt mener, at det kræver mere tid, før der kommer resultatmæssig succes. Det er CS-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche enig i.

Tidlige turneringsexitter to gange i streg og seks nederlag i de seneste ni kampe.

Det er ikke tal, der normalt klistrer sig fast til Counter-Strike-holdet Astralis. Men alt er ikke, som det plejer at være hos de danske stjerner.

- Jeg ser et Astralis-hold, der er hårdt ramt på spillermaterialet, siger Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche.

I øjeblikket sidder både Lukas ’gla1ve’ Rossander og Andreas ’Xyp9x’ Højsleth ude med symptomer på stress, og det har man tydeligt kunnet se under kampene.

- Når man mister to spillere, vil det skabe nogle uroligheder på holdet. Og jeg tror, man ser det, de havde forventet. Man kan ikke miste sin in game-leader og 'Xyp9x', uden at det får konsekvenser.

Astralis, som satser på at have flere spillere end de fem påkrævede til rådighed, sendte i stedet nyerhvervelsen Jakob ’JUGi’ Hansen og lejede Marco ’Snappi’ Pfeiffer i aktion.

Det er ikke noget, der er kommet fra spillerne. De synes ikke, det er en god idé

Jacob 'Pimp' Winneche om tilføjelsen af flere spillere

Transformation tager tid

Hos Astralis bemærker de også resultatmæssige nedgang. Anders Hørsholt, direktør i Astralis Group, tror dog på, at det vender.

- Astralis er bygget til at vinde, og vi kan aldrig være tilfredse, når vi ikke gør det. Men hele organisationen omkring holdet er stolte over at se, at drengene står sammen og kæmper for holdet under disse betingelser. Vi vender tilbage som et vindende hold, men det tager tid, siger direktøren på Astralis’ hjemmeside.

Jacob ’Pimp’ Winneche er enig i, at positive resultater under den nye periode ikke kommer med det samme.

- Konceptet med at have flere spillere kan der videreudvikles på. Rom blev ikke bygget på en dag. Der skal helt sikkert finjusteres nogle ting. Nu har man sagt A, og så bliver man også nødt til at sige B, C og D.

- Der skal være plads til at fejle. Det vil være urimeligt at forvente fra både os eksperter og fra fans, at de skal ramme den med det samme. Der vil være nogle situationer, hvor de har trådt lidt forbi.

Ny spiller kan hjælpe

Astralis har i øjeblikket seks spillere tilknyttet, efter at ’Snappis’ lejeperiode er overstået.

Om lidt bliver de syv, når Patrick ’es3tag’ Hansen tilslutter sig holdet, når hans kontrakt med Heroic udløber 1. juli.

Mens Jacob ’Pimp’ Winneche endnu ikke har forstået ideen i at tilføje Jakob ’JUGi’ Hansen, har han mere fidus til den kommende Astralis-spiller.

- Jeg tror ikke, man har fundet de rette typer spillere indtil videre. Det er også meget at forvente, at man lige rammer den første gang. Men 'es3tag' er god signing, og han kommer til at være værdifuld for Astralis på den ene eller anden måde.

Spillerne skal overbevises om beslutning

En ny spiller kan dog ikke ændre på alt.

Det kræver ifølge Jacob ’Pimp’ Winneche, at Astralis-spillerne accepterer satsningen om at tilføje flere spillere. Det er nemlig ikke helt tilfældet i øjeblikket, er han overbevist om.

- Det kommer til at være et problem. Spillerne skal til at affinde sig med, at det ikke er, som det har været de seneste mange år. Jeg tror, det er en beslutning truffet bag om spillerne. Jeg kan kun forestille mig – også fordi jeg kender mange af spillerne – at det ikke er noget, de bifalder. Det er ikke noget, der er kommet fra dem. De synes ikke, det er en god idé. Det er dem, der skal genopfinde sig selv og finde sig til rette i en ny arbejdstilgang, siger eksperten.

Hos Astralis har man langt fra opgivet tankegangen. Tværtimod er det noget, de satser på at køre videre med.

- Vi har øget vores hold med to spillere på lange kontrakter, og vi tror, at det er det rette at gøre for spillerne, for holdet og for udviklingen af vores organisation.

- Det er ikke nemt, vi kommer til at lave fejl, som vi også har gjort tidligere, men vi har ingen tvivl om, at det er den sunde vej at gå. Vi tror, det vil bidrage til at forlænge spillernes karrierer, og at det vil blive nøglen til at forblive et tophold de næste mange år, siger Anders Hørsholt.

Ukomfortable spillere kan falde i niveau

Selvom Jacob ’Pimp’ Winneche er enig i, at det kræver tid, før der kan komme positive resultater ud af flere spillere på holdet, er han dog fortsat skeptisk.

Der risikerer nemlig at være spillere, der ikke føler sig hjemme.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så vil der være nogle spillere – ikke kun i Astralis, men også på andre hold, som kommer til at prøve det samme med flere spillere på holdet – der vil føle sig ukomfortable og dermed falde i niveau eller søge et andet sted hen.

Astralis har efter exitterne i turneringerne BLAST Premier Series og DreamHack Masters Spring en længere pause fra turneringer.