E-sport

Dansk hold sælger alle sine spillere til Spanien

Da spanske x6tence henvendte sig, var hverken klubben eller spillerne i tvivl, fortæller sportsdirektøren.

Counter-Strike-holdet Copenhagen Flames har imponeret stort i år, og det er nu mundet ud i en historisk handel for den danske organisation.

Tirsdag aften har Danmarks femtebedste hold nemlig offentliggjort, at de har solgt hele holdet til den spanske organisation x6tence med øjeblikkelig virkning.

Dagens begivenhed fylder Copenhagen Flames’ sportsdirektør, Daniel Vorborg, med stolthed.

- Jeg sidder med en rigtig fin følelse. Vi har i lang tid meldt ud, at vi er en sælgende klub og en klub, man kan tage til for at udvikle sig bedst muligt. Og hvis udviklingen går stærkt eventuelt at komme videre til en større adresse. Så vi er superglade, siger sportsdirektøren til TV 2 SPORT.

Han vil ikke oplyse det præcise beløb, men til TV 2 SPORT fortæller han, at den spanske organisation har lagt i omegnen af en million danske kroner for holdet.

Spillerne fandt chance interessant

Copenhagen Flames har siden fødslen i oktober 2018 haft 13 spillere tilknyttet og solgt 10 af dem til andre hold.

De har længe ligget i top-5 over danske mandskaber og har i år imponeret på den store scene i Major-kvalifikationsturneringer.

Succesen fik organisationen GODSENT til at købe Asger ’Farlig’ Larsen for et rekordstort beløb den 22. maj.

En måned senere er det ikke kun én, men fem spillere og en træner, som Copenhagen Flames har solgt. Da de fik muligheden for salget, var beslutningen let.

- Jeg talte med spillerne for at høre, om de fandt det interessant. Det gjorde de, og derfor blev det en let beslutning, når alle parter var klar.

Allerede på torsdag skal danskerne i aktion under ny organisation ved turneringen cs_summit, hvor der er point på spil til Major-kvalifikationen i Rio.

De danske spillere glæder sig over salget og til at komme i gang med projektet. Samtidig sender de en kæmpe tak til Copenhagen Flames for muligheden.

Vil bygge nyt hold op fra bunden

Daniel Vorborg og Copenhagen Flames har ikke droppet at være en del af Counter-Strike-scenen.

De har planer om at bygge et nyt dansk hold op, som skal kunne blande sig på verdensranglistens top-30 og på sigt kunne true blandt andre det nye x6tence.

- Vi tager selvfølgelig et skridt tilbage til at starte med. Men vi har bedre midler nu, end hvad vi tidligere har haft. Og der har vi også kunnet udfordre de andre danske hold, så det skal vi selvfølgelig gå efter igen, siger han.

Danskere har tidligere haft succes efter salg

Det er ikke første gang, at en dansk organisation har sagt farvel til hele holdet.

Det skete også tilbage i november sidste år, hvor MAD Lions købte alle Trickeds spillere.

MAD Lions er i øjeblikket Danmarks næstbedste mandskab bedømt ud fra verdensranglisten, og i april vandt de Flashpoint-turneringen og omkring 3,4 millioner danske kroner.