E-sport

Ekspert revser turnering - nægtede dansker pause efter fire timers kamp

Marco 'Snappi' Pfeiffer skiftede til den internationale organisation c0ntact i mandags. Her ses han i TV 2 ZULUs studie som ekspert. TV 2 SPORT

Counter-Strike-spilleren Marco ’Snappi’ Pfeiffer og hans holdkammerater havde nået kogepunktet, men var tvunget i kamp uden pause.

Den danske Counter-Strike-spiller Marco ’Snappi’ Pfeiffer havde sammen med sit hold, c0ntact, en ærgerlig oplevelse i turneringen cs_summit tirsdag aften.

Efter en intens kamp på over fire timer havde de brug for en pause på minimum en halv time, før de skulle i aktion igen. Det fik de dog ikke lov til, og det undrer holdets danske profil.

- Jeg følte mig fuldstændig kogt i hovedet efter kampen. Og så var det bare videre til næste kamp, uden at man når at tænke, siger Marco ’Snappi’ Pfeiffer til TV 2 SPORT.

Det var efter sejren på 2-1 over danskerholdet Complexity, der trak i langdrag og varede i over fire timer. Den overraskende sejr sikrede c0ntact en afgørende kamp mod svenske fnatic om en plads i den store turnerings gruppespil.

At der ikke er plads til det i så vigtig en turnering, er håbløst for at sige det rent ud

Jacob 'Pimp' Winneche, CS:GO-ekspert

Havde intet valg

Betingelserne mod de svenske stjerner blev dog noget hårdere, da det viste sig, at c0ntacts træner, Neil Murphy, ikke havde held med at få trumfet en pause på en halv time igennem til sine mentalt udkørte spillere.

- Vores coach prøvede at tale med dem om det, men de rykkede sig ikke, og så havde vi ikke noget valg. Så vi blev bare nødt til at spille, selvom vi egentlig ikke var klar til at spille den kamp.

- Vi havde en spiller, der havde det rigtig skidt, og en anden, der også havde meget brug for en pause. Det er sommer, og der er ret varmt i Serbien og Litauen, og de sad ikke med aircondition. Derfor havde de lige brug for at komme ud og få et koldt bad og blive nedkølet. Men det var der ikke plads til, siger ’Snappi’.

I stedet måtte de udkørte spillere i kamp uden den pause, de havde ønsket sig og brug for, og trods de svære betingelser var c0ntact efter en dårlig start tæt på at levere comebacket mod fnatic.

Det endte dog med et nederlag på 1-2 og dermed et turneringsexit.

Ekspert: Det er håbløst

Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche er ikke imponeret over turneringsarrangørernes ageren i sagen.

- At der ikke er plads til det i så vigtig en turnering, er håbløst for at sige det rent ud, siger Jacob ’Pimp’ Winneche og tilføjer:

- Det fortæller jo meget godt, hvor håbløs situationen er for de forskellige hold og turneringer. Det er selvfølgelig ikke okay. Der skal være plads til, at man – specielt efter en lang kamp – skal have i hvert fald 30 minutters pause for at få pulsen ned og få trukket noget frisk luft.

Han tilføjer dog, at turneringsarrangørerne også er pressede på tid.

Cs_summit har nemlig et produkt, som de skal have afviklet.

- Turneringen er maksimalt presset på tid i forvejen, og der er problemer med at få tilpasset kalenderen, så alle forskellige turneringer kan blive afviklet under nogenlunde forhold. Det har man ikke fundet en løsning på endnu, og det går bare ud over holdene. Og det er ikke i orden og ikke godt nok.

Stressramte spillere er oppe i tiden

Udkørte og stressramte spillere er et varmt tema i Counter-Strike i øjeblikket, hvor blandt andre danske Astralis i øjeblikket har to spillere på pause med symptomer på stress. Dette gør ikke situationen i cs_summit mere heldig, mener eksperten.

- Det er uheldigt. Det sender et dårligt budskab. Specielt fra en turnering, der er så vigtig som den her.

Counter-Strike er et meget krævende spil mentalt, forklarer ’Pimp’:

- Det er enormt vigtigt med et pusterum mellem kampene. Counter-Strike er ikke et fysisk hårdt spil, hvor man sidder og hiver efter vejret efter en fire timer lang kamp. Men det er ekstremt hårdt mentalt. Man skal være fokuseret i stort set samtlige momenter i kampen. Det er i meget få momenter, hvor man kan puste ud undervejs i kampene.

Marco 'Snappi' Pfeiffer havde første officielle dag som c0ntact-spiller mandag i denne uge. Han har tidligere spillet for Heroic og hjalp senest Astralis, da de manglede en spiller.