E-sport

'⁠Kjaerbye' forlader North

Markus '⁠Kjaerbye' Kjærbye er i bedring og fastslår, at han langtfra er færdig med Counter-Strike.

Det er slut med Markus '⁠Kjaerbye' Kjærbye i North-trøjen.

Den 22-årige Counter-Strike-spiller og danskerholdet er blevet enige om, at deres veje skal skilles med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser North i en pressemeddelelse fredag.

Dermed blev det til knap to et halvt år for Kjærbye på holdet, der har været uden for top-20 hele året og aktuelt er nummer 24 på verdensranglisten.

Sygemeldt på ubestemt tid

I maj valgte den unge dansker at holde pause på ubestemt tid, da han i månederne forinden oplevede mavesmerter, åndedrætsproblemer og trykkende fornemmelser i brystet.

Helbredsproblemerne gjorde det svært for ham at præstere på højeste niveau.

- Jeg har været virkelig glad hos North, men det har også været en svær tid med mange udskiftninger, og jeg føler, at min pause har hjulpet mig med at se meget tydeligere, siger Markus '⁠Kjaerbye' Kjærbye i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Lige nu har jeg stadig brug for nogen tid væk, men jeg ved, at jeg langtfra er færdig med CS. Det er, hvad jeg ved, og jeg ser frem til mit næste eventyr.

North vil kigge på spillermiljøet

North oplyser, at organisationen har haft en tæt dialog med Kjærbye gennem hele forløbet, og situationen har gjort, at den nu vil kigge på, hvordan den kan gøre miljøet for spillerne endnu bedre.

- Vi føler et enormt ansvar for vores unge spillere, siger North-direktør Christopher Håkonsson i pressemeddelelsen.

- Sammen besluttede vi, at den bedste løsning var at hjælpe ham (Markus '⁠Kjaerbye' Kjærbye, red.) videre til hans næste bestræbelse.

- Vi vil savne ham, men håber at se ham på den store scene igen snart.

AGF-spiller afløste Kjærbye

Som afløser for Kjærbye hentede North Kristoffer 'Kristou' Aamand fra AGF på en lejeaftale.

Aamand er siden hen set spille for AGF igen, men ifølge HLTV.org's oplysninger er den 18-årige dansker bundet til en permanent kontrakt med North.

Markus '⁠Kjaerbye' Kjærbye kom til North i februar 2018, da han overraskende valgte at forlade Astralis.

Sammen med North har han vundet DreamHack Masters Stockholm i 2018 og tre DreamHack Open-turneringer - Tours og Valencia i 2018 og Sevilla i 2019.

North-direktør ser forbedringer

Efter Kjærbyes afsked med North, der ejes af Parken Sport & Entertainment, selskabet bag fodboldklubben FC København, består holdet nu af Nicklas 'gade' Gade, Mathias '⁠MSL' Lauridsen, René '⁠cajunb' Borg, Philip '⁠aizy' Aistrup og Kristoffer '⁠Kristou' Aamand.

Holdet trænes af svenske Jimmy '⁠Jumpy' Berndtsson.

- Selv om vi ikke er, hvor vi gerne vil være i CS, begynder vi at se mange forbedringer, og vi føler, vi har den rigtige kerne af ledere og spiller, der kan genantænde ambitionen og bringe North tilbage, hvor organisationen hører til, siger North-direktør Christopher Håkonsson i pressemeddelelsen.