E-sport

Sygemeldte Astralis-stjerner tættere på comeback - tilmeldt stor turnering

En ny regel betyder, at Lukas 'gla1ve' Rossander og Andreas 'Xyp9x' Højsleth er skrevet på holdkortet til ESL One Cologne senere i august.

To af Astralis' store profiler er kommet et skridt nærmere et comeback efter flere måneders fravær.

Counter Strike-holdets kaptajn, Lukas 'gla1ve' Rossander, blev sygemeldt midt i maj på grund af symptomer på stress, og kort efter gjorde Andreas 'Xyp9x' Højsleth det samme.

Men når den store turnering ESL One Cologne begynder 18. august, er begge spillere på holdkortet, fordi man for første gang må benytte udskiftere under en ESL-turnering.

- Ellers har det jo været normalt, at udskifteren er Danny ('Zonic' Sørensen, holdets træner, red.). Så jeg blev meget glad, da jeg pludselig skulle indgive fem spillere, en træner og to udskiftere, siger Kasper Hvidt, der er sportsdirektør i Astralis Group, til TV 2 SPORT.

Tidligere på året præsenterede Astralis danske Patrick 'es3tag' som en ekstra spiller på holdet. Han bekræfter også, at han snart får en holdkammerat tilbage.

- Jeg tror, Lukas kommer tilbage her 18. august. Det bliver jo bare spændende. Det er endnu en, man kan lære fra.

De nærmere omstændigheder omkring Andreas 'Xyp9x' Højsleth comeback er endnu uklare.

Fredag oplyste 'Gla1ve' dog selv på Instagram, at han ikke skal i aktion i den kommende turnering.

- Jeg ser meget frem til at komme tilbage. Jeg tager det skridt for skridt, hvilket betyder, at jeg ikke skal spille med i ESL One Cologne, men jeg hjælpe holdet, så godt jeg kan, så vi kan tage trofæet med hjem.

Udover 'es3tag' har Astralis også tilført Lucas 'Bubzkji' Andersen, der har erstattet en anden ekstra-spiller, Jakob 'JUGi' Hansen, der blev hentet til holdet i maj.

- Det er virkeligt hårdt

Selvom 'Gla1ve' og 'Xyp9x' er tilmeldt turneringen i Køln, betyder det ikke nødvendigvis, at de kommer i aktion i turneringen, der på grund af coronavirus afvikles online.

- De kommer tilbage, når de kommer tilbage, men jeg savner dem meget, siger Nicolai 'Dev1ce' Reedtz til TV 2 SPORT.

Astralis-stjernen lægger ikke skjul på, at de to holdkammeraters fravær har været - og stadig er - svært for holdet.

- Det er ingen hemmelighed, at Peter (Peter 'dupreeh' Rasmussen) og jeg i de sidste syv år har tilbragt halvdelen af året med Andreas ansigt til ansigt. Og det samme med Lukas siden 2016. Så det er virkelig hårdt, siger han.

De tidligere danske verdensettere har holdt sommerferie siden begyndelsen af juni og er i øjeblikket nummer 11 på verdensranglisten.

TV 2 ZULU sender fra ESL-turneringen fra 24. august.