E-sport

Tidligere dansk Astralis-stjerne skifter til tophold

Markus Kjærbye fra Astralis-tiden.  Kevin C. Cox / Scanpix Denmark

Efter flere måneders fravær vender Counter Strike-profilen Markus 'Kjaerbye' Kjærbye tilbage på topniveau som spiller hos FaZe.

Et stort skifte er faldet på plads for den danske Counter Strike-profil Markus 'Kjaerbye' Kjærbye.

Med øjeblikkelig virkning tilslutter han sig topholdet FaZe Clan, der er nummer seks på verdensranglisten. Det skriver holdet på Twitter.

- Det er officielt. Mød det femte medlem af Faze Clans professionelle CG:GO-hold: Kjærbye.

Danskeren stoppede i juli hos det danske hold North, der aktuelt er nummer 24 i verden.

'Kjaerbye' har ikke været i aktion siden maj, hvor han sygemeldte sig på grund af helbredet.

Men nu er han altså klar igen, og han kan allerede få debut den 18. august i den store turnering ESL One i Køln, der afvikles online på grund af coronavirus.

Hos FaZe kommer Markus 'Kjaerbye' Kjærbye til at erstatte Aurimas 'Bymas' Pipiras fra Litauen, som forlader holdet i samme ombæring.

Forlod Astralis ud af det blå

Markus 'Kjaerbye' Kjærbye var bare 18 år, da han som en af profilerne hos Astralis var med til at vinde holdets første Major i 2017 i Atlanta. 'Kjaerbye' blev ved samme lejlighed kåret til turneringens bedste spiller.

Et år senere tog han hele Counter Strike-verdenen på sengen ved højst overraskende at forlade holdet til fordel for North.

Men nu er 22-årige 'Kjaerbye' altså tilbage i den absolutte top, og kan se frem til at blive holdkammerater med profiler som Nikola 'NiKo' Kovač og Marcelo 'coldzera' David.

Markus 'Kjaerbye' Kjærbye har tidligere også repræsenteret CPH Wolves og Dignitas.