E-sport

Astralis slået ud i kvartfinalen

Danske Astralis formåede ikke at spille sig videre ved ESL One Cologne. De tidligere verdensettere blev slået 2-0 i kvartfinalen.

Det bliver ved håbet om en dansk finale ved ESL One Cologne.

Fredag aften blev Astralis slået ud i kvartfinalen, hvor Ninjas in Pyjamas (NiP) vandt 2-0. Det betyder, at Heroic er det eneste tilbageværende hold i turneringen.

- Det var lidt en rutsjebane. Vi havde en god idé om, hvordan de spiller, men kommunikationen var dårlig i dag. Vi ramte ikke vores skud, så det var lidt hårdt, siger Peter ’dupreeh’ Rasmussen til TV 2 Zulu.

- Det har været en ganske fornuftig turnering. Der er mange gode hold med, og vi kom i playoffs ved blandt andet at slå Vitality.

Tæt på comeback

Astralis’ kvartfinale begyndte som en tæt affære på Train-banen, som NiP havde valgt. Danskerne, der ligger nummer 11 i verden, tabte godt nok de første fire runder, men derefter kom Astralis bedre med. Halvvejs var stillingen 7-8 og derefter udlignede Astralis til 8-8, men derfra trak NiP fra.

Astralis, der stillede op med Patrick ’es3tag’ Hansen, Emil ’Magisk’ Reif, Nicolai ’dev1ce’ Reedtz, Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Lucas ’Bubzkji’ Andersen, vandt kun yderligere to runder på banen, og derfor vandt NiP 16-10.

På Inferno-banen, som Astralis havde valgt, var der lidt mere spænding om udfaldet. Igen var stillingen 7-8, inden holdene byttede roller, men bedst som Ninjas in Pyjamas var ved at trække fra, formåede Astralis at etablere et comeback.

Danskerne vandt fire runder i træk og var lige ved at fremtvinge overtid, men så vandt NiP to runder og lukkede kampen ved at vinde banen 16-13.

Ros til debutanter

Selvom det endte med et bittert kvartfinalenederlag, er der en vis tilfredshed at spore hos Astralis. I evalueringen skal det nemlig tages in mente, at Patrick ’es3tag’ Hansen og Lucas ’Bubzkji’ Andersen fik turneringsdebut for de tidligere verdensettere.

- Sikken god debut for 'es3tag' og 'Bubzkji'. Vi kommer tilbage til Pro League, varme og velforberedte, skriver Astralis på Twitter.

Ninjas in Pyjamas, der rangerer som nummer 15 i verden, skal møde nummer to, Vitality, i den ene semifinale.

I den anden semifinale skal danske Heroic møde G2. Det bliver et opgør mellem nummer ni og nummer fire i verden ifølge HLTV.