E-sport

Danske Heroic spiller sig i stor finale efter maratonkamp

Heroics træner, Nicolai 'Hunden' Petersen, havde svært ved at sidde stille under den nervepirrende kamp. TV 2 SPORT

Efter over fire timers Counter-Strike sikrede Danmarks bedste Counter-Strike-hold sig en plads i ESL One Cologne-finalen.

De har overhalet Astralis på verdensranglisten, og lørdag aften spillede de sig i deres største finale til dato.

Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Heroic, vandt nemlig over G2 i semifinalen af ESL One Cologne i en sand maratonkamp. Klokken 15.00 tog de hul på den store test mod verdensranglistens nummer fire, og over fire timer senere havde danskerne vundet kampen 2-1.

Dermed fortsætter brandvarme Heroic med at imponere på den helt store Counter-Strike-scene. I finalen møder de vinderen af kampen mellem svenske NiP og franske Vitality.

- Det her er den største præstation, Heroic har leveret. Det er den største kamp, de har spillet, og det er en fuldt fortjent sejr, siger Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Heroic er nummer ni i verden, mens Astralis er faldet til 11.-pladsen. Astralis røg ud af turneringen i kvartfinalen til NiP.

Heroic har aldrig været i en finale i en så stor turnering.

Overtid på overtid

Danskerne kom ikke sovende til det store resultat.

Det lå allerede i kortene efter første bane, at kampen godt kunne risikere at blive lidt af en maratonaffære. Efter en overtidssejr på Vertigo på 25-23 til danskerne slog franskmændene igen med en overtidssejr på 19-16 på Nuke.

På kampens sidste og afgørende bane, Mirage, var der mindre spænding om tingene, og det gjorde nok ikke noget for de unge danskere.

Casper 'cadiaN' Møller brølede lettelsen ud, da det stod klart, at de havde vundet kampen.

Her var Heroic foran med komfortable 11-4 ved pausen og kørte den sikkert hjem med 16-7.

- De var det bedst spillende hold, og det sagde vi mange gange i løbet af denne kamp. De formåede ikke at lukke det ned hverken på bane et eller to, som de skulle have gjort. Men på bane tre var der ingen slinger i valsen. Heroic vinder en fortjent storsejr i tredje bane, siger Jacob 'Pimp' Winneche.

Finalen spilles søndag klokken 18.30. Her spilles der i bedst-af-fem-formatet. Så hvis de fortsætter i tempoet fra lørdag, kan det blive en midnatsforestilling. Finalen kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU.