E-sport

Danske Heroic spiller sig i stor finale efter maratonkamp

Efter over fire timers Counter-Strike sikrede Danmarks bedste Counter-Strike-hold sig en plads i ESL One Cologne-finalen.

De har overhalet Astralis på verdensranglisten, og lørdag aften spillede de sig i deres største finale til dato.

Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Heroic, vandt nemlig over G2 i semifinalen af ESL One Cologne i en sand maratonkamp. Klokken 15.00 tog de hul på den store test mod verdensranglistens nummer fire, og over fire timer senere havde danskerne vundet kampen 2-1.

Dermed fortsætter brandvarme Heroic med at imponere på den helt store Counter-Strike-scene. I finalen møder de vinderen af kampen mellem svenske NiP og franske Vitality.

- Det her er den største præstation, Heroic har leveret. Det er den største kamp, de har spillet, og det er en fuldt fortjent sejr, siger Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Heroic er nummer ni i verden, mens Astralis er faldet til 11.-pladsen. Astralis røg ud af turneringen i kvartfinalen til NiP.

Heroic har aldrig været i en finale i en så stor turnering.

Overtid på overtid

Danskerne kom ikke sovende til det store resultat.

Det lå allerede i kortene efter første bane, at kampen godt kunne risikere at blive lidt af en maratonaffære. Efter en overtidssejr på Vertigo på 25-23 til danskerne slog franskmændene igen med en overtidssejr på 19-16 på Nuke.

På kampens sidste og afgørende bane, Mirage, var der mindre spænding om tingene, og det gjorde nok ikke noget for de unge danskere.

Her var Heroic foran med komfortable 11-4 ved pausen og kørte den sikkert hjem med 16-7.

- De var det bedst spillende hold, og det sagde vi mange gange i løbet af denne kamp. De formåede ikke at lukke det ned hverken på bane et eller to, som de skulle have gjort. Men på bane tre var der ingen slinger i valsen. Heroic vinder en fortjent storsejr i tredje bane, siger Jacob 'Pimp' Winneche.

Finalen spilles søndag klokken 18.30. Her spilles der i bedst-af-fem-formatet. Så hvis de fortsætter i tempoet fra lørdag, kan det blive en midnatsforestilling. Finalen kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU.