Danske Heroic er nu verdens næstbedste CS:GO-hold

Det danske CS:GO-hold Heroic er hoppet op som nummer to pĂĄ verdensranglisten, hvilket er holdets klart bedste placering nogensinde.

Det er en ny sherif i byen. I hvert fald hvis vi kigger pĂĄ den danske CS:GO-scene.

Vi har i årevis været vant til, at Astralis har toppet verdensranglisten og vundet de store turneringer som perler på en snor. Sådan er det ikke længere.

Heroic har efter søndagens imponerende sejr ved ESL One Cologne cementeret sin status som Danmarks bedste CS:GO-hold. Heroic er rykket syv pladser op ad verdensranglisten, hvorfor holdet nu ligger nummer to i verden.

En præstation, der selvsagt glæder holdets ingame-leader, Casper 'cadiaN' Møller.

- Det er helt absurd, at vi er verdens næstbedste hold. Det sætter en tyk streg under, hvor stort det er, det vi har gang i, fortæller 'cadiaN' til TV 2 SPORT.

At Heroic er hoppet op som nummer to pĂĄ verdensranglisten er en ganske naturlig udvikling.

Ved ESL One Cologne besejrede det danske mandskab således flere af holdene fra verdenseliten. Undervejs blev både FaZe(14), fnatic(13), Complexity(9), G2(5) og Vitality(1) sat til vægs af danskerne.

Netop Vitality, der ligger nummer et i verden, tabte 3-0 til Heroic i finalen.

Vil være verdens bedste hold

Selvom præstationen er historisk for Heroic, så vil 'cadiaN' have holdet op på øverste skammel.

- Vi er det yngste hold i top-20. Mange vil mene, at det, vi har præsteret, er umuligt. Jeg har dog stadig den mentalitet, at hvis man er nummer to, så er man også den første taber, siger han og uddyber:

- Førstepladsen er inden for rækkevidde, og ingen af os har tænkt os at stoppe nu. Jeg føler, vi har lagt alt i det her projekt, og hvis vi fortsætter det, vi har præsteret de seneste to uger, så er vi nummer et, inden året er omme. Det lyder vanvittigt, og selvom jeg måske ikke kan bilde mine holdkammerater det ind, så er det nu, det hårde arbejde starter. Vi skal blive verdens bedste hold.

Anderledes omstændigheder

Normalt ville danskerholdet have fejret sejren i en hal propfyldt med tusindvis af vilde fans.

Sådan blev det ikke søndag aften. ESL One Cologne blev nemlig afviklet online, hvilket betyder, at alle holdene sad derhjemme og spillede.

Derfor skulle fejringen også ske på lidt atypisk manér. Og det sørgede Casper 'cadiaN' Møller i den grad for.

Det blev en lidt anderledes fejring, da turneringen foregik hjemmefra. Det stoppede dog ikke 'cadiaN' i at give den gas. Video: TV 2 Sport

Astralis forbliver nummer 11 pĂĄ verdensranglisten efter mandagens opdatering.

Suveræn finalesejr

Heroic vandt søndag aften 3-0 over Vitality. Det skete efter følgende resultater:

  • Mirage: 16-7
  • Inferno: 16-13
  • Nuke: 16-9

Med sejren følger også en præmiecheck på knap en million kroner.

Holdet består af de fem danske spillere Casper 'cadiaN' Møller, Johannes 'b0RUP' Borup, Nikolaj 'niko' Kristensen, Martin 'stavn' Lund og René 'TeSeS' Madsen og ledes af træner Nicolai ’HUNDEN’ Petersen. Og netop 'HUNDEN' var ovenud glad efter kampen.

- Jeg ved slet ikke, hvad der sker. En 3-0'er var drømmen, men vi troede ikke selv på det. Det er helt sikkert, sagde 'HUNDEN' til TV 2 SPORT.

- Vi spiller bedre som hold. Vi spiller perfekt Counter Strike lige pludselig, og det gør bare, at det bliver nemt mod Vitality.