E-sport

Dansk træner erkender snyd i to kampe og bliver suspenderet

Træneren for Danmarks bedste CS:GO-hold Nicolai 'Hunden' Petersen undskylder og frikender samtidig spillerne.

Mandag aften kom det frem, at træneren for CS:GO-holdet Heroic, Nicolai 'Hunden' Petersen, er blevet udelukket i et år på grund af snyd under en turnering tidligere på året.

Nu skriver Heroic i en pressemeddelelse, at 'Hunden' snød i to kampe, og han er derfor blevet suspenderet.

Den ene af kampene var mod de danske rivaler Astralis - en kamp, som Heroic i øvrigt tabte.

Nicolai 'Hunden' Petersen indrømmer at have udnyttet en fejl i systemet, som tillod ham at se kampene fra et sted på banen, han selv valgte, hvorfor han potentielt kunne se modstandernes træk.

- Anklagerne mod mig er sande. Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger. Konkurrencen i CS:GO er enorm, og jeg så en mulighed, som jeg vidste, var forkert, siger han i pressemeddelelsen.

Tvivl om spillernes uskyld

Efter nyheden kom ud, er der blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt spillerne Casper 'cadiaN' Møller, Johannes 'b0RUP' Borup, Nikolaj 'niko' Kristensen, Martin 'stavn' Lund og René 'TeSeS' Madsen var bekendt med, at træneren snød.

Det afviser 'Hunden'.

- Jeg handlede alene uden mit holds viden. Jeg angrede over min beslutning, og det gør jeg stadig, men jeg indså, at jeg ikke kunne gøre det om, siger 'Hunden'.

Danske Kristian 'k0nfig' Wienecke fra Complexity, der er nummer ni i verden, skriver på Twitter, at der ikke er nogen tvivl om, spillerne har kendt til trænerens snyd.

'Det er svært at vide, hvad der er op og ned'

TV 2 SPORTs ekspert Jacob 'Pimp' Winneche skriver på Twitter, at holdet bør offentliggøre sin interne kommunikation fra kampene. Til TV 2 SPORT fortæller han nemlig, det er svært at vurdere, hvad der er op og ned.

- Vi ved ikke, om det er blevet brugt i træningskampene, når de forbereder sig til turneringer. Hvis de har det, har det haft en kæmpe indflydelse på den måde, at så har Nicolai 'HUNDEN' kunne se, hvordan alle andre hold spiller fra et perspektiv, man normalt ikke får, og som man normalt ikke har. Og det er jo snyd. Og hvis han har videregivet den information til spillerne, så har spillerne godt været klar over det, hvis det er blevet brugt så intensivt.

- Hvis det er noget, Nicolai har brugt på egen hånd, som han jo hævder at have gjort, og spillerne ikke vidste noget, så kan man sige, at det er svært for en spiller at stille noget op. Det kan være, at Nicolai i spillernes øjne bare har forberedt sig godt til en kamp eller virkelig bare har haft en god dag som træner. Det er lidt svært at bevise. Det er jo kun Heroic, der ligger inde med bevisbyrden.

Jakob 'Pimp' Winneche fortæller dog, at hvis Nicolai 'HUNDEN' Petersen har brugt det i træningen, så tyder det på, at spillerne har vidst noget.

- Hvis Nicolai har brugt det i træningen, og hvis han har brugt det over en længere periode, så har spillerne godt vidst det. Så jeg tror jeg i hvert fald, det er naivt at tro, at spillerne ikke har vidst noget. Eller i det mindste har haft en fornemmelse af, der skete noget gustent.

Udelukkelsen af Nicolai 'Hunden' Petersen kom et døgn efter Heroics største triumf nogensinde, da holdet søndag aften vandt ESL One Cologne med en 3-0-sejr over Vitality, der er nummer et i verden.

Heroic er nummer to.