Astralis reagerer på rivals snyd: - Fuldstændig uacceptabelt

Et af holdene, som den danske succestræner Nicolai 'Hunden' Petersen snød mod, var landsmændene fra Astralis.

Det danske Counter Strike-hold Heroic har de seneste måneder haft klatrehandskerne på. De danske stjerner kravlede på få måneder op fra en plads som nummer 34 på verdensranglisten til en 2.-plads.

De cementerede deres opadgående kurve ved at vinde et af Counter Strikes store monumenter, ESL One Cologne, i søndags. Dermed rykkede Heroic også forbi Astralis, der ellers de sidste mange år har været det dominerende hold i Danmark.

En præstation, der heller ikke blev overset i Astralis-lejren.

- Tillykke, Heroic! Nyd det, så længe det varer, skrev den danske Astralis-spiller Andreas ’Xyp9x’ Højsleth blandt andet på Twitter.

Snød mod Astralis

Men godt som tronskiftet på den danske Counter Strike-scene var sket, ramte skandalen de nye danske Counter Strike-konger.

Heroics træner, Nicolai ’Hunden’ Petersen, blev udelukket fra den professionelle scene i et år, da det kom frem, at han havde udnyttet en fejl i spillet til sin egen fordel. Det kom også frem, at succestræneren blandt andet havde udnyttet fejlen i 10 runder mod de danske rivaler fra Astralis, som ser kritisk på sagen.

- Enhver form for snyd eller forsøg på snyd er fuldstændigt uacceptabel, siger Steen Laursen, der er kommunikationschef i Astralis Group.

- Det positive er - hvis man da kan tale om det - at der er så fintmasket et net og fokus på rent spil, at ethvert forsøg på snyd på det her niveau i sidste ende vil blive opdaget - og straffet. Systemet virker, og ESL’s konsekvente håndtering og den følgende suspendering er et meget klart signal.

At regelbruddet blandt andet fandt sted i en kamp mod Astralis, er dog underordnet, mener han.

- At en af kampene var mod os, betyder mindre i denne forbindelse, og heldigvis fik det ikke betydning for resultatet.

Kampen mellem Heroic og Astralis blev spillet 19. maj. Kampen blev vundet af Astralis med 2-0.

Negative reaktioner fra scenen

Tirsdag valgte Heroic at suspendere træneren Nicolai ’Hunden’ Petersen, der selv indrømmede, at han havde udnyttet fejlen i spillet.

- Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger. Konkurrencen i CS:GO er enorm, og jeg så en mulighed, som jeg vidste, var forkert, siger han i pressemeddelelsen.

Men på trods af udmeldingen fra Heroic-lejren er der flere af de professionelle spillere, der føler, de mangler svar fra de nye konger af dansk Counter Strike.

- Det kan ikke passe, at spillerne ikke har vidst noget. Og det er fakta for jer, drenge, skrev landsmanden Kristian ’K0nfig’ Wienecke, der spiller for den amerikansk-ejede organisation Complexity, på Twitter.

Også den engelske Counter Strike-spiller Alex ’ALEX’ McMeekin stiller sig kritisk overfor spillernes mulige viden om snyden.

- Hvad med spillerne? Jeg tror ikke på, at ’Hunden’ eksempelvis ville have brugt fejlen i 10 runder uden at have givet sine spillere informationerne, så hvad er deres straf? skriver han på Twitter.

Nicolai ’Hunden’ Petersen udtaler dog selv i pressemeddelelsen, at resten af Heroic-spillerne ikke vidste noget om hans snyd.

Det vides ikke endnu, hvem der bliver den nye træner for Heroic.