E-sport

Nu gør Astralis-kaptajn comeback efter sygemelding

Efter 3 måneders sygemelding vender Astralis-kaptajn Lukas ’Gla1ve’ Rossander tilbage i holdets første ESL Pro League-kamp i aften.

Symptomer på stress og udbrændthed har holdt den danske Astralis-kaptajn væk fra den professionelle Counter Strike-scene de sidste tre måneder.

Men i en pressemeddelelse annoncerer det stjernespækkede Astralis, at holdets kaptajn, Lukas ’Gla1ve’ Rossander, vender tilbage i aftenens ESL Pro League-kamp mod Complexity.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme ind på serveren igen. Det er svært at sige, hvor mit niveau mod tophold som Complexity kommer til at være lige nu, men jeg har trænet meget med holdet det sidste stykke tid, og jeg føler allerede, jeg er inde i en god rytme, fortæller kaptajnen.

Selvom Astralis-kaptajnen ikke har været at se i de sidste måneders kampe, har han ikke kun brugt tiden på at blive rask.

Fra kulissen har han blandt andet hjulpet holdets træner Danny ’zonic’ Sørensen med analyser og forberedelser til kampene. Også holdets træner er derfor glad for at se sin gamle kaptajn stille til start i aften.

- I første omgang glæder jeg mig bare over, at Lukas er tilbage. Det viser, vi passer på vores drenge, og han er kommet tilbage med en enorm energi og sult. Vi kommer til at passe på ham, men jeg er slet ikke nervøs ved at spille med ham i dag, fortæller han.

Kan skrive historie

I foråret gjorde Astralis sig ekstra bemærket, da de noget uortodokst annoncerede, at de fremover ville have et holdkort, der lød på syv spillere i stedet for det traditionelle antal på fem.

Der kan kun være fem spillere fra samme hold på banen ad gangen i Counter Strike, og det er ikke tilladt at skifte ind og ud under en bane, som vi ellers ser i andre traditionelle sportsgren. Derfor blev Astralis' beslutning om at have syv spillere på holdet også modtaget med både skepsis og nysgerrighed fra den professionelle scene.

Men til aftenens turnering er det faktisk lovligt for holdene at skifte spillere mellem banerne, og det betyder også, at Astralis potentielt kan skrive historie i aften ved at lave Counter Strikes første taktiske udskiftning under en kamp.

En Counter Strike-kamp spilles typisk ved et bedst af tre format, hvor man potentielt kan ende med at spille tre forskellige baner. Det er i overgangen til den nye bane, at det er tilladt i aftenens ESL Pro League-turnering, at det er tilladt at skifte spillere.

Skal se med fra bænken

Med Lukas ’Gla1ve’ Rossander tilbage på Counter Strike-serveren er der fra start af heller ikke plads til alle. Derfor har Astralis-træneren også besluttet, at den nye spiller Patrick ’es3tag’ Hansen skal starte aftenens kamp fra bænken.

- Det her er første gang, at jeg har skullet vælge mellem spillere, og det har faktisk været svært. Det er lidt et luksusproblem at have flere gode spillere til pladserne, og Patrick har gjort et rigtigt godt stykke arbejde både under kamp og til træning, fortæller Danny ’zonic’ Sørensen og fortsætter:

- Vi vil over de kommende måneder spille med alle spillere, der er til rådighed, og i sidste ende vil vores prioritet altid være at stille med det stærkest mulige hold.

Astralis-træneren fortæller, at de næste måneder får alle spillerne lov til at komme på banen, og at startopstillingen og rotationerne kommer til at afhænge af modstanderne, spillernes form, eller om der er nogen, der behov for en pause.

Selvom Gla1ve er tilbage, er Astralis-holdet ikke helt intakt endnu, da spiller Andreas ’Xyp9x’ Højsleth stadigvæk er sygemeldt.

Astralis spiller i aften klokken 17.30 imod Complexity, der også kan bryste sig af at have danskerne Benjamin "blameF" Bremer og Kristian "k0nfig" Wienecke på holdkortet.