E-sport

Endnu en dansk toptræner indrømmer snyd: - Jeg fortryder dybt

Den danske CS:GO-træner Allan 'Rejin' Petersen er blevet suspenderet af sit hold, efter han har indrømmet, han snød tilbage i 2017 og 2018.

Det trak overskrifter i hele Counter-Strike-miljøet, da tre trænere i mandags blev udelukket for snyd. Noget tyder dog på, man kun har set toppen af isbjerget - også set med danske øjne.

Først var det træneren for danske Heroic, Nicolai 'HUNDEN⁠' Petersen, der erkendte snyd, efter han var blevet udelukket i et år.

Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger. Der er absolut ingen undskyldninger

Allan 'Rejin' Petersen

Natten mellem fredag og lørdag har også Allan 'Rejin' Petersen nu indrømmet, at han snød, da han var træner for det danske hold Tricked i 2017-18. Helt konkret drejer det sig om fire kampe, hvor den danske træner har udnyttet en såkaldt bug - en fejl i spillet, der tillod ham at se kampene fra et sted på banen, han selv valgte, hvorfor han potentielt kunne se modstandernes ageren.

Det er de nye undersøgelser af CS:GO-trænerne, der har ført til, at 'Rejin' har valgt at samarbejde med den admin (overdommer, red.), der igennem en periode har gennemgået et hav af kampe fra de seneste år. Ifølge et personligt statement fra 'Rejin' skulle de to "have samarbejdet bag lukkede døre", hvorfor han først står frem nu.

- Det førte mig så tilbage til en periode, som jeg fortryder dybt, for jeg vidste, jeg i den grad dummede mig, da jeg var træner for Tricked i 2017-2018. Jeg opdagede fejlen (i spillet, red.) ved et uheld.

- Desværre valgte jeg på det tidspunkt at udnytte fejlen, og jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger. Der er absolut ingen undskyldninger. Én ting kan jeg dog sige med sikkerhed, og det er, at spillerne under ingen omstændigheder var klar over fejlen. Det samme gælder Tricked som organisation og mousesports.

'Har ALDRIG udnyttet fejlen hos mousesports'

Allan 'Rejin' Petersens skiftede fra Tricked til mousesports i april 2019, og hans nuværende hold, mousesports, har i første omgang suspenderet danskeren, der slår fast, at han er klar til at tage enhver straf, der måtte komme. Hans eneste håb er bare, at miljøet vil give ham en ny chance i fremtiden.

- Jeg vil ikke gemme mig i skyggerne. Jeg fortryder det så meget, og jeg ville ønske, jeg havde handlet anderledes. Jeg har ALDRIG udnyttet fejlen eller noget lignende igennem min tid som træner hos mousesports, hvilket Michau (overdommeren, red.) har kigget nærmere på og analyseret.

'Rejin' afslutter sit personlige statement med en undskyldning til alle i Counter-Strike-miljøet, familie og venner samt direktøren for Tricked Esport, Morten Høj Jensen.

Det europæisk sammensatte hold mousesports har danske Finn 'karrigan' Andersen som holdkaptajn og ligger lige nu nummer 22 i verden. I december sidste år oplevede 'Rejin' første store triumf sammen med holdet, da de vandt finalen i ESL Pro League i Odense.