E-sport

Dansk træner fortsætter trods snyd: - De rammer ved siden af, siger ekspert

Nicolai ’HUNDEN’ Petersen bliver en del af Heroics daglige drift, mens han afsoner sin karantæne på otte måneder for snyd.

Selvom Counter-Strike-træneren Nicolai ’HUNDEN’ Petersen i øjeblikket afsoner en otte måneders karantæne fra trænergerningen for at snyde, fortsætter han i Heroic.

Det meddeler det danske mandskab tirsdag på sin hjemmeside. En beslutning, de i Heroic-familien hurtigt nåede til enighed omkring, som de skriver.

- Som tidligere nævnt afspejler Nicolais fejl ikke de værdier eller standarder, som Heroic har eller ønsker at promovere, men en fejl er en fejl. Vi laver dem alle sammen, siger administrerende direktør, Erik Askered.

Indtil nu har den danske træner været suspenderet af holdet. Fra og med tirsdag kan han nu igen være en del af holdet i alle facetter, bortset fra når de spiller kampe. Karantænen gælder nemlig kun, når holdet er i aktion.

- ’HUNDEN’ er jo vores dreng. Vi elsker ham, og han har så meget at give denne sport, at det at miste ham hverken gavner Heroic, ham selv eller pro-scenen, siger Erik Askered.

Nicolai ’HUNDEN’ Petersen blev i første omgang tildelt en karantæne på 12 måneder, men mandag fik han cuttet fire måneder af.

Han og 36 andre trænere er blevet straffet for at benytte sig af den tidligere fejl i Counter-Strike-spillet, der har gjort det muligt at overvåge dele af banen i forbindelse med kampe, hvorfor det potentielt har været muligt at se modstanderholdets ageren.

”Sender dårligt signal”

Heroics beslutning om at beholde den karantæneramte træner kommer ikke bag på Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche.

Han synes ikke, at straffen for at snyde er hård nok, fordi trænerne får lov til at være med omkring holdets daglige drift.

- Snyderiet bliver i grove træk accepteret på den måde, at det ikke fører til en fyring eller udelukkelse fra holdene selv. Det sender et dårligt signal.

- Nicolai har været inde for at snyde og brugt det aktivt under de her kampe – blandt andet mod Astralis. Så jeg synes personligt, at det er et skidt signal og en træls sag, at det ikke får yderligere konsekvenser for Nicolai, udover at han måske får en ny rolle og ikke længere er ubestridt hovedtræner, men måske mere er analyst. Det er vildt, at det trods alt ikke har en større konsekvens, siger eksperten.

”De rammer ved siden af”

Han understreger vigtigheden i at vurdere sagerne enkeltvis. Et andet hold, som også støtter sin træner, er OG, hvis danske træner, Casper ’ruggah’ Due, har fået en karantæne på små fire måneder.

Det kan bedre forsvares, mener Jacob ’Pimp’ Winneche.

-’Ruggah’ er blevet straffet for at have brugt det i én runde og i én kamp, hvilket kan tilskrives en fejl, og at han ikke vidste, hvad der foregik. Her kan jeg bedre forstå, at de bakker ham op.

Det samme kan man ifølge eksperten ikke sige om Heroic.

- Jeg synes, straffen skal være mere graverende, og at man enten fra Heroics side eller fra turneringsarrangørernes side siger, at det ikke er okay. Jeg synes, de rammer ved siden af.

Velkomne tilbage efter karantæner

De 37 trænere, der er blevet straffet, må igen træne et hold under kampe, når de har udstået deres karantæneperiode.

Og sådan skal det være, hvis man spørger Jacob ’Pimp’ Winneche. Det er ikke dér, problemet er.

- Jeg synes, at alle trænere, der har mod på at fortsætte deres karriere, når de har udstået deres straf, er mere end velkomne tilbage. Problemet er bare, hvis man ikke rigtig udstår en straf – som ved Nicolai, som får lov til at fortsætte i sit daglige virke og sidde med i alle træningskampe, forberede og analysere.

En anden prominent træner, som også fortsætter i holdet i en anden rolle under karantænen, er den tidligere NaVi-træner og nuværende Hard Legion-træner Sergey ’starix⁠’ Ischuk. Han har modtaget en karantæne på ti måneder.